Hanna Berglund
konst-musikvideo

Synopsis

Vi vill göra en musikvideo till låten ’Some Kind of Hell’ som är skriven och framförd av Hanna Berglund som går under artistnamnet Hanna Turi. Tillsammans med kroppsmålaren Vilija Vitkuté, konstnären Johannes Lindgren och London-regissören George MacCallum. Låten är en episk pianoballad som handlar om känslovågorna mellan himmel och helvete, att ifrågasätta sin egen existens och syfte. Detta gestaltas av nio karaktärer/kroppsmålningar på samma person, Hanna Turi. Vi vill framhäva känslor på ett elegant och enkelt vis med stort fokus på ansiktsuttryck, Vilijas konst och olika ljussättningar. Vi har tillgång till Magasinets studio och under projektet kommer vi även göra en kort dokumentär för att visa hur kroppsmålningen och filmskapandet gått till. konst-musikvideon ska även användas i Vilija Vitkutés installation för Dalarna Modern i sommar, och Hanna Turi kommer att spela låten live. Syftet med musikvideon är främst att beröra människor, men o...

Vi vill göra en musikvideo till låten ’Some Kind of Hell’ som är skriven och framförd av Hanna Berglund som går under artistnamnet Hanna Turi. Tillsammans med kroppsmålaren Vilija Vitkuté, konstnären Johannes Lindgren och London-regissören George MacCallum. Låten är en episk pianoballad som handlar om känslovågorna mellan himmel och helvete, att ifrågasätta sin egen existens och syfte. Detta gestaltas av nio karaktärer/kroppsmålningar på samma person, Hanna Turi. Vi vill framhäva känslor på ett elegant och enkelt vis med stort fokus på ansiktsuttryck, Vilijas konst och olika ljussättningar. Vi har tillgång till Magasinets studio och under projektet kommer vi även göra en kort dokumentär för att visa hur kroppsmålningen och filmskapandet gått till. konst-musikvideon ska även användas i Vilija Vitkutés installation för Dalarna Modern i sommar, och Hanna Turi kommer att spela låten live.

Syftet med musikvideon är främst att beröra människor, men också uppmärksamma lokala och internetionella talanger i en förenad kraft. Det blir ett spännande möte mellan olika konstarter, och ett internationellt samarbete mellan Litatuen (Vilija, Osra) och London (George) som förenats genom Dalarna där vi alla träffats.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-00852

Projektmedlemmar

Medverkande