Anna Österlund Nolskog
Jumbo

Synopsis

Den före detta landslagsspelaren Emma, 27, är lagkapten för ett nystartat ishockeylag. Det har gått uselt för laget och de har förlorat stort i alla matcher. När de spelar den sista matchen för säsongen föreslår Emmas lagkamrat Sabina att de ska börja spela enligt herrhockeyspelarnas regler. För att lättare kunna göra det ska de alla låtsas vara lesbiska. Sabina menar att eftersom alla lesbiska är så butchiga är de inte rädda för att tänja på gränserna. De vågar tacklas och tar för sig på isen. Emma är helt emot idén. Hon kan inte förstå varför de måste låtsas vara lesbiska för att kunna spela bättre. Trots Emmas protester går de andra tjejerna i laget är med på Sabinas linje och Emma har inget annat val än att låta dem hållas. Efter en andra period där laget spelat om möjligt ännu sämre börjar de hitta till glädjen och lagandan. Laget börjar göra mål och för första gången någonsin ser de ser ut att vinna matchen! Trots detta är Emma inte alls g...

Den före detta landslagsspelaren Emma, 27, är lagkapten för ett nystartat ishockeylag. Det har gått uselt för laget och de har förlorat stort i alla matcher. När de spelar den sista matchen för säsongen föreslår Emmas lagkamrat Sabina att de ska börja spela enligt herrhockeyspelarnas regler. För att lättare kunna göra det ska de alla låtsas vara lesbiska. Sabina menar att eftersom alla lesbiska är så butchiga är de inte rädda för att tänja på gränserna. De vågar tacklas och tar för sig på isen. Emma är helt emot idén. Hon kan inte förstå varför de måste låtsas vara lesbiska för att kunna spela bättre. Trots Emmas protester går de andra tjejerna i laget är med på Sabinas linje och Emma har inget annat val än att låta dem hållas.

Efter en andra period där laget spelat om möjligt ännu sämre börjar de hitta till glädjen och lagandan. Laget börjar göra mål och för första gången någonsin ser de ser ut att vinna matchen! Trots detta är Emma inte alls glad över utvecklingen laget har tagit. Det som stör henne mest är att Thea och Shahin, lagets två doldisar, studerar henne i smyg och kopierar hennes egen spelstil. Har de förstått att hon är lesbisk på riktigt? Emma vill inte att någon i laget ska känna till det. Hon tycker över huvud taget inte att sexuell läggning har något med idrott att göra och hon bestämmer sig därför för att sätta stopp för rollspelet - om det så ska kosta henne hela hennes hockeykarriär!

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-00907

Projektmedlemmar

Medverkande