Åke Lundström
Jorum

Synopsis

Gösta beredd att ta över ledarskapet för byns jaktlag. Till hans förvåning är faderns vilja att sätta lycksökaren Yngve på posten – Göstas raka motsats. I vrede bestämmer sig Gösta för att ge sig ut i vildmarken för att nedgöra den mytiska besten Jorum – när Jorum ligger död kan inte samhället blunda för hans rättmätiga arv. I Göstas spår följer Yngve, fast besluten om att komma först till trofén. Göstas dotter Maria och Yngves son Arvid, är barn av en ny tid och delar inte sina fäders föråldrade synsätt och bestämmer sig för att stoppa galenskaperna. Vildmarken bjuder snart sina gäster på hårda prövningar och när Gösta korsar uråldriga gränser vaknar Jorum ur sin sömn. Snart står Gösta handfallen i valet mellan att fortsätta jakten eller att rädda sin egen dotter. Samtidigt är Yngve ikapp - och det är inte bara Jorum han vill se död. Det blir en uppgörelse mellan två jägare, där deras barn kommer att spela en större roll än de någonsin kunnat...

Gösta beredd att ta över ledarskapet för byns jaktlag. Till hans förvåning är faderns vilja att sätta lycksökaren Yngve på posten – Göstas raka motsats. I vrede bestämmer sig Gösta för att ge sig ut i vildmarken för att nedgöra den mytiska besten Jorum – när Jorum ligger död kan inte samhället blunda för hans rättmätiga arv. I Göstas spår följer Yngve, fast besluten om att komma först till trofén.

Göstas dotter Maria och Yngves son Arvid, är barn av en ny tid och delar inte sina fäders föråldrade synsätt och bestämmer sig för att stoppa galenskaperna.

Vildmarken bjuder snart sina gäster på hårda prövningar och när Gösta korsar uråldriga gränser vaknar Jorum ur sin sömn. Snart står Gösta handfallen i valet mellan att fortsätta jakten eller att rädda sin egen dotter. Samtidigt är Yngve ikapp - och det är inte bara Jorum han vill se död. Det blir en uppgörelse mellan två jägare, där deras barn kommer att spela en större roll än de någonsin kunnat föreställa sig.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00731

Projektmedlemmar

Medverkande