Daniel Markström
Hemmad

Synopsis

“Hemmad” är en kortfilm om två bästa vänner som under en kväll möts i deras hemstad där de växt upp och försöker gottgöra den tiden de varit ifrån varandra. Alex är en ambitiös aspirerande skådespelare som sökt sig till storstan för att göra karriär och Kim är en omtänksam och ödmjuk kille som valt att stanna kvar i hemstaden. Men när verkligheten hinner ikapp och deras skilda världar kolliderar inser de hur olika deras liv har blivit. Alex kommer till hemstaden, som han själv vägrar att kalla “hem”, där Kim hämtar upp honom på stationen. När de precis återförenas verkar allting vara som vanligt, som om ingen tid alls förflutit, men när samtalet fördjupas blir det tydligare och tydligare att de valt väldigt skilda vägar i livet. De försöker båda att rättfärdiga sina livsval och förklara sina beslut, men ju mer de försöker förklara desto mer osäkra blir de i sig själva. Frågor som “har jag gjort rätt val i livet” och “är den livsstilen jag v...

“Hemmad” är en kortfilm om två bästa vänner som under en kväll möts i deras hemstad där de växt upp och försöker gottgöra den tiden de varit ifrån varandra. Alex är en ambitiös aspirerande skådespelare som sökt sig till storstan för att göra karriär och Kim är en omtänksam och ödmjuk kille som valt att stanna kvar i hemstaden. Men när verkligheten hinner ikapp och deras skilda världar kolliderar inser de hur olika deras liv har blivit.

Alex kommer till hemstaden, som han själv vägrar att kalla “hem”, där Kim hämtar upp honom på stationen. När de precis återförenas verkar allting vara som vanligt, som om ingen tid alls förflutit, men när samtalet fördjupas blir det tydligare och tydligare att de valt väldigt skilda vägar i livet.

De försöker båda att rättfärdiga sina livsval och förklara sina beslut, men ju mer de försöker förklara desto mer osäkra blir de i sig själva. Frågor som “har jag gjort rätt val i livet” och “är den livsstilen jag valt den som kommer att göra mig lyckligast?” ställs.

De försöker finna varandra, men det blir svårare och svårare för dem att relatera till den andre och i slutet av konversationen inser de att de inte längre är samma människor som de en gång var.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01962

Projektmedlemmar

Medverkande