Johannes Graaf
HBTQ-bönderna i Hoberg

Synopsis

I den ensliga lilla byn Hoberg mitt i den vackra och stillsamma Grangärde finnmark bor bönderna Kent och Tommy tillsammans med sina djur. På den högt belägna gården finns det bl.a. fjällnära kor, Hedemora-höns och getter. I filmen får vi följa deras vardag tillika årstidernas skiftningar på gården. Vi får följa med under arbetet, med allt vad det innebär, från arla morgon till särla kväll. Paret Tommy och Kent flyttade till den lilla finnmarksbyn med anor sedan 1670-talet för ca 14 år sedan och är aktiva inom HBTQ-rörelsen. På gården har man en såkallad genbank för bevarandet av gamla djurraser och man är även väldigt mån om att bevara den äldre kulturmiljön i området. Kent och Tommy är två fantastiska och genuina personer. Två unika personligheter, boende mitt i de vackra och milsvida Dalaskogarna, många mil från närmaste samhälle. Filmen spelas in under året och materialet kommer först att komma i kortfilmer som är utspridda under årets gång...

I den ensliga lilla byn Hoberg mitt i den vackra och stillsamma Grangärde finnmark bor bönderna Kent och Tommy tillsammans med sina djur. På den högt belägna gården finns det bl.a. fjällnära kor, Hedemora-höns och getter. I filmen får vi följa deras vardag tillika årstidernas skiftningar på gården. Vi får följa med under arbetet, med allt vad det innebär, från arla morgon till särla kväll. Paret Tommy och Kent flyttade till den lilla finnmarksbyn med anor sedan 1670-talet för ca 14 år sedan och är aktiva inom HBTQ-rörelsen. På gården har man en såkallad genbank för bevarandet av gamla djurraser och man är även väldigt mån om att bevara den äldre kulturmiljön i området. Kent och Tommy är två fantastiska och genuina personer. Två unika personligheter, boende mitt i de vackra och milsvida Dalaskogarna, många mil från närmaste samhälle.

Filmen spelas in under året och materialet kommer först att komma i kortfilmer som är utspridda under årets gång. I slutet av året klipps materialet ihop till en dokumentär på ca 1 timme.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01884

Projektmedlemmar

Medverkande