Film i Dalarna
Hallåhallå

Synopsis

En gång var det Disa och Laban och deras två barn. Men nu har Disas man skaffat en ny kärlek, nya kläder och en helt ny framtid, medan Disa fastnat i ett liv satt på vänt. Men så dyker en babblande sjubarnspappa från Grycksbo upp på biblioteket. En ilsken patient vaknar till liv på jobbet. Och en ny kampsport kommer till stan. Plötsligt tar livet en annan vändning… HALLÅHALLÅ är en varm komedi om kärlek och uppror i hjärtat av Dalarna. - Jag hoppas det blir en svängig film full av ljuvliga karaktärer, många skratt och en och annan tår, säger Maria Blom som är filmens manusförfattare och regissör. Filmens huvudroll Disa spelas av Maria Sid, som tidigare setts i bl.a. “Hotell Gyllene Knorren” och tv-serien “Livet i Fagervik”. - Jag blev oerhört förtjust i Maria Sid redan första gången jag såg henne. Hon är en glittrande, humoristisk, skarp galenpanna med stor integritet. I rollen som Disa får hon dessutom möjlighet att ta fram sidor hos sig s...

En gång var det Disa och Laban och deras två barn. Men nu har Disas man skaffat en ny kärlek, nya kläder och en helt ny framtid, medan Disa fastnat i ett liv satt på vänt. Men så dyker en babblande sjubarnspappa från Grycksbo upp på biblioteket. En ilsken patient vaknar till liv på jobbet. Och en ny kampsport kommer till stan. Plötsligt tar livet en annan vändning…

HALLÅHALLÅ är en varm komedi om kärlek och uppror i hjärtat av Dalarna.

- Jag hoppas det blir en svängig film full av ljuvliga karaktärer, många skratt och en och annan tår, säger Maria Blom som är filmens manusförfattare och regissör.

Filmens huvudroll Disa spelas av Maria Sid, som tidigare setts i bl.a. “Hotell Gyllene Knorren” och tv-serien “Livet i Fagervik”.

- Jag blev oerhört förtjust i Maria Sid redan första gången jag såg henne. Hon är en glittrande, humoristisk, skarp galenpanna med stor integritet. I rollen som Disa får hon dessutom möjlighet att ta fram sidor hos sig själv som hon sällan visar, en utmaning vi båda gick loss på, säger Maria Blom.

I filmens övriga roller ser vi bl.a. Johan Holmberg, Ann Petrén, Calle Jakobson, Gunilla Nyroos, Tomas Laustiola och Tina Råborg.

Maria Blom har tidigare regisserat bl.a. “Masjävlar” som blev en stor biosuccé med nästan 800.000 biobesökare i Sverige.

Nu är hon tillbaka i Dalarna. HALLÅHALLÅ spelas in under hösten i Falun.

Memfis Film i samproduktion med Film i Väst, i samverkan med Film i Dalarna och med stöd av Svenska Filminstitutet/filmkonsulent Lars G Lindström.

Biopremiär i januari 2014.

SF distribuerar. Presskontakt: Helena Iles, Iles PR, helena@iles.se, 073 980 52 51

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-00660

Projektmedlemmar

Medverkande