Johanna Hansen
Hästbög

Synopsis

SYNOPSIS Titel: Hästbög Syfte: Manuset har till syfte att väcka debatt om mobbning. Att visa ungdomar hur mycket skada mobbning gör och hur fel ute mobbare är. Även att ge mobbade hopp om framtiden och för att förebygga mobbning. Filmen är tänkt att visas i skolor och i andra forum där ungdomar rör sig tex. i sociala medier. Hästbög ingår i ett projekt av en teveserie kortfilmer om mobbning där första manuset "Luftslott" har fått distribution av Kunskapsmedia AB, vilket är målet även för "Hästbög". Budskap: Ge inte upp. Låt inte mobbarna vinna. Form: Spelfilm. Drama, ca. 13 sidor. Målgrupp: Ungdomar, lärare och föräldrar. Som studiematerial i skolor. Utbildningsradion.Ungdomsfilmfestivaler. Inspiration: Manuset ”Luftslott” som också handlar om mobbning. Samt ungdomsfilmer om utsatta ungdomar tex. Hipp, hipp, hora, Fucking Åmål och Kids. Handlingen bygger också på verkliga berättelser om mobbning. Handling: Adrian är 14 år, hans största i...

SYNOPSIS

Titel: Hästbög

Syfte: Manuset har till syfte att väcka debatt om mobbning. Att visa ungdomar hur mycket skada mobbning gör och hur fel ute mobbare är. Även att ge mobbade hopp om framtiden och för att förebygga mobbning. Filmen är tänkt att visas i skolor och i andra forum där ungdomar rör sig tex. i sociala medier. Hästbög ingår i ett projekt av en teveserie kortfilmer om mobbning där första manuset "Luftslott" har fått distribution av Kunskapsmedia AB, vilket är målet även för "Hästbög".

Budskap: Ge inte upp. Låt inte mobbarna vinna.

Form: Spelfilm. Drama, ca. 13 sidor.

Målgrupp: Ungdomar, lärare och föräldrar. Som studiematerial i skolor. Utbildningsradion.Ungdomsfilmfestivaler.

Inspiration: Manuset ”Luftslott” som också handlar om mobbning. Samt ungdomsfilmer om utsatta ungdomar tex. Hipp, hipp, hora, Fucking Åmål och Kids. Handlingen bygger också på verkliga berättelser om mobbning.

Handling: Adrian är 14 år, hans största intresse är hästport och tillsammans med sin ponny Tarzan gör han bra ifrån sig på hopptävlingar. Hans förebilder är kända framgångsrika, manliga ryttare. I stallet är han accepterad och beundrad för sin skicklighet. Bland annat av Wilma, en hästtjej Adrian tycker om. Men utanför är han ett offer för ett gäng mobbare med uppfattningen om att killar som rider måste vara homosexuella. En kall vinterdag utanför skolan får Adrian en hink kallt vatten slängt över sig, vilket leder till att han förfryser och hamnar på sjukhus. Adrian repar sig snabbt men han bestämmer sig för att aldrig mer sätta sin fot i stallet. Att det är inte värt smärtan. Men så kommer Wilma hem till Adrian för att se hur han mår och försöka övertala honom att inte ge upp. Hon har med sig en tuss från Tarzans man. Adrian och Wilmas händer möts när Adrian tar tussen ur hennes hand. De blir generade och förstår då att de hyser samma känslor för varandra. Adrian tar sitt förnuft till fånga och med hjälp av Wilmas stöd, vågar han trotsa mobbarna och sitta upp i sadeln igen.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00939

Projektmedlemmar

Medverkande