Jonas Helmersson
Guldruschen (arbetstitel)

Synopsis

Logline: Två äldre bröders syskonrivalitet kring bärplockning, tar en fartfylld vändning när de får nys om ett för dem okänt bärställe där de verkar sitta på varsin pusselbit för att hitta bären. Synopsis: Det är högsommar i en by i Dalarna och bärkampen mellan de två bröderna Bertil och Lennart är i full gång med hjortronsäsongen. Det är en broderlig kamp på liv och… ära. Till deras familjers förtret ska det vägas och mätas och tävlas och inte går det åka på semester när bärsäsongen är igång. En dag besöker Bertils son Jonas en granne som berättar om ett ställe där hon fricampat med sin partner. Hon berättar att fanns massa hjortron på myren men tro fasen att Lennart kom körande på morgonen. Jonas som inte har behov av mer bär frågar inget mer men de skrattar åt de bärtokiga gubbarna. Jonas kommer hem till sin far och delar med sig av nyheten. Bertil blir förskräckt av att Jonas inte frågat var myren ligger och Jonas säger att Lennar...

Logline:

Två äldre bröders syskonrivalitet kring bärplockning, tar en fartfylld vändning när de får nys om ett för dem okänt bärställe där de verkar sitta på varsin pusselbit för att hitta bären.

Synopsis:

Det är högsommar i en by i Dalarna och bärkampen mellan de två bröderna Bertil och Lennart är i full gång med hjortronsäsongen. Det är en broderlig kamp på liv och… ära. Till deras familjers förtret ska det vägas och mätas och tävlas och inte går det åka på semester när bärsäsongen är igång.

En dag besöker Bertils son Jonas en granne som berättar om ett ställe där hon fricampat med sin partner. Hon berättar att fanns massa hjortron på myren men tro fasen att Lennart kom körande på morgonen. Jonas som inte har behov av mer bär frågar inget mer men de skrattar åt de bärtokiga gubbarna.

Jonas kommer hem till sin far och delar med sig av nyheten. Bertil blir förskräckt av att Jonas inte frågat var myren ligger och Jonas säger att Lennart åkte förbi så han vet alldeles säkert. När Bertil inser att det finns bär och att Lennart vet var, men inte att det finns bär börjar han genast konspiratoriskt planera. Han måste ta reda på var bären finns innan Lennart får reda på det, och innan den töms av bärplockare som jobbar för företagen.

Här startar en fartfylld resa för att finna skogens guld först utan att avslöja sina intentioner för brodern Lennart. Bertil måste lura ur Kickan informationen om myren utan att Lennart misstänker vad han är ute efter. Det hela urartar i en intensiv jakt genom skogen, kantad av störningsmoment som scouter och kor innan de äntligen kommer fram till myren för att se att den redan är rensad av ett myller av bärplockare.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-02237

Projektmedlemmar

Medverkande