Lennart R Svensson
Gården i skuggan

Synopsis

Gården i skuggan! Året är 1963. Filmen utspelar sig på en bondgårdi i Dalana. Bondfamiljen har stora problem med ekonomin. Bonden Axel 63 är sjuklig och orkar inte längre. Hans fru Sonja,59, försöker hålla skenet uppe att allt är bra. De har tre vuxna barn. Deras dotter Birgitta 19 som också bor på gården är kär i Sören 22 men vågar inte ta steget och säga det. Kenneth är 25 och parets enda son. Han har en bilverkstad och har hamnat i svåra ekonomiska problem. Han är skyldig Benke 39 stora pengar och tvingas bygga om stulna bilar. Margareta 28 är bondparets äldsta barn och har en kennel. Hon förväntas ge mor och far ett barnbarn och pratar ofta med sin mor om detta. Familjen bråkar ofta när de träffas och det är spänt mellan barn och föräldrar. Denna sommar kommer en tio-årig pojke till gården som ett sommarbarn. Pojken heter Lars och han lever tryggt med sin mor och bror i en liten stad i Sverige. Gävle. Han tvingas tvingas åka till bondfamiljen...

Gården i skuggan!

Året är 1963. Filmen utspelar sig på en bondgårdi i Dalana.

Bondfamiljen har stora problem med ekonomin. Bonden Axel 63 är sjuklig och orkar inte längre.

Hans fru Sonja,59, försöker hålla skenet uppe att allt är bra. De har tre vuxna barn. Deras dotter Birgitta 19 som också bor på gården är kär i Sören 22 men vågar inte ta steget och säga det. Kenneth är 25 och parets enda son. Han har en bilverkstad och har hamnat i svåra ekonomiska problem. Han är skyldig Benke 39 stora pengar och tvingas bygga om stulna bilar. Margareta 28 är bondparets äldsta barn och har en kennel. Hon förväntas ge mor och far ett barnbarn och pratar ofta med sin mor om detta. Familjen bråkar ofta när de träffas och det är spänt mellan barn och föräldrar.

Denna sommar kommer en tio-årig pojke till gården som ett sommarbarn. Pojken heter Lars och han lever tryggt med sin mor och bror i en liten stad i Sverige. Gävle.

Han tvingas tvingas åka till bondfamiljen för att hans mamma inte kan ta hand om honom. Miljön dit han kommer är främmande för honom och han skräms av allt det nya.

Lars skapar sig en låtsasvärld och fantiserar. Han tvingas hjälpa till på gården och långsamt övervinner han sina rädslor. I skogen bor Svarta-Maja 74 och hon ger kluriga tips till Lars hur han ska hantera sin rädsla. I byn finns också ett Orginal. Knivis. Han är otäck och skrämmer Lars. Vi ser Knivis dyka upp då och då med olika knivar.

Lars träffar också Ann-Sofi ( 10 ) som han sjunger tillsammans med. Hon blir en person som tvingar fram modet i Lars.

I filmen följer vi karaktärerna och deras kamp med sina problem. Spänningarna byggs upp och i slutet blir det en stor konflikt som kulminerar med alla inblandade.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00851

Projektmedlemmar

Medverkande