Charles Karjalainen
Förslag: Koppla ur och Koppla av ute på Fjället

Synopsis

Jag har som lösa idéer till vad jag vet skulle bli flera bra dokumentärer i en serie. Tonen och känslan har jag hämtat direkt från företaget "Lundhags" och deras produktfilmer, där de följer med Ambassadör ute i naturen. En tyngd, respekt för naturen och en känsla av ödmjukhet infinner sig. Här har ni ett exempel på hur jag tänker och hur jag själv vill att en dokumentär skulle ha för inslag och influens: https://www.youtube.com/watch?v=aTLwIrDAuJo Mitt mål för kommande fjällvandringar är: Abiskofjället, bestiga Kebnekaise. Sarek Nationalpark. Jämtlandsfjällen, där jag kommer också genomgå min fjälledarutbildning. Fulufjället (Dalarna) Funäsfjällen (Härjedalen) Jag söker stöd för att få hjälp med manus, upplägg och hur man faktiskt presenterar min idé och känsla som jag vill förmedla: Att komma bort från pulsen, allt det där ytliga som befinner sig runt om oss och komma i kontakt med naturen och det väsentliga inom oss. Samti...

Jag har som lösa idéer till vad jag vet skulle bli flera bra dokumentärer i en serie.

Tonen och känslan har jag hämtat direkt från företaget "Lundhags" och deras produktfilmer, där de följer med Ambassadör ute i naturen. En tyngd, respekt för naturen och en känsla av ödmjukhet infinner sig. Här har ni ett exempel på hur jag tänker och hur jag själv vill att en dokumentär skulle ha för inslag och influens: https://www.youtube.com/watch?v=aTLwIrDAuJo

Mitt mål för kommande fjällvandringar är:

Abiskofjället, bestiga Kebnekaise.

Sarek Nationalpark.

Jämtlandsfjällen, där jag kommer också genomgå min fjälledarutbildning.

Fulufjället (Dalarna)

Funäsfjällen (Härjedalen)

Jag söker stöd för att få hjälp med manus, upplägg och hur man faktiskt presenterar min idé och känsla som jag vill förmedla: Att komma bort från pulsen, allt det där ytliga som befinner sig runt om oss och komma i kontakt med naturen och det väsentliga inom oss. Samtidigt vill jag inspirera och instruera till hur det är att vara ute på fjället. Saker man bör tänka på, saker man kanske bör ha med sig etc. Var man kan vandra osv.

Fjällvandring har fått ett rejält uppsving de senaste åren. STF rapporterade förra året att de hade rekordmånga besökare i bl.a. Abisko. Samt i och med att vi ska börja resa mindre utomlands så måste vi ha ett alternativ till hur vi kan semestra i Sverige och presentera detta för nästa generation som så småningom ska fylla i sin första semesteransökan, samt inspirera deras föräldrar till det.

Dokumentären vill jag ska kännas lättsam, med vissa inslag av att vi måste börja tänka på den natur vi har, glaciärerna på inlandet som smälter, djurliv som blir förstört, vattendrag som blir påverkade av industri osv - Vi måste värna om den natur vi har, och de fjäll och nationalparker vi har vi vårt avlånga land.

Snälla, vi måste ta det här projektet vidare.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01796

Projektmedlemmar

Medverkande