Film i Dalarna
Folkets sko

Synopsis

Jag heter Håkan Berthas och härstammar och har delvis vuxit upp i Orsa. Besparingsskogen har jag under hela min uppväxt hört talas om men inte riktigt förstått hur den fungerar eller vad den är. När jag gjorde filmen om min farfar Putte :”Putte i skogen”, så var det meningen att OB skulle var en del av tre. Men frågan och ämnet var så stort och aktuellt att jag bestämde mig för att göra en speciell film om bara Orsa besparingsskog. Speciellt efter att intervjuat centrala personer i OB och träffat filmaren och kollegan Peter Rinaldo. Peter hade gjort en film om besparingsskogen, mycket för att han ville ha mer info om dess form och funktion. Han hade nämligen en ide att införa ett ekonomiskt system på Moluckerna i Indonesien. Peter har kontakt med presidenten i Indonesien. Regnskogen på Moluckerna är till stora delar orörd och presidenten ville att den inte skulle skövlas av internationella storskogsbolag. (Moluckerna är en ögrupp med ca tr...

Jag heter Håkan Berthas och härstammar och har delvis vuxit upp i Orsa.

Besparingsskogen har jag under hela min uppväxt hört talas om men inte riktigt förstått hur den fungerar eller vad den är.

När jag gjorde filmen om min farfar Putte :”Putte i skogen”, så var det meningen att OB skulle var en del av tre. Men frågan och ämnet var så stort och aktuellt att jag bestämde mig för att göra en speciell film om bara Orsa besparingsskog.

Speciellt efter att intervjuat centrala personer i OB och träffat filmaren och kollegan Peter Rinaldo.

Peter hade gjort en film om besparingsskogen, mycket för att han ville ha mer info om dess form och funktion. Han hade nämligen en ide att införa ett ekonomiskt system på Moluckerna i Indonesien. Peter har kontakt med presidenten i Indonesien.

Regnskogen på Moluckerna är till stora delar orörd och presidenten ville att den inte skulle skövlas av internationella storskogsbolag.

(Moluckerna är en ögrupp med ca tre miljoner inv och massor av öar främst ca 10 st stora i Gotlands storlek, ungefär. Ögruppen ligger under ekvatorn upp mot Filippinerna)

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-01523

Projektmedlemmar

Medverkande