Fred Wass
Du får amma här

Synopsis

Den 19 april 2013 lade amningshjälpen Dalarna ut en egen inspelad musikvideo på Youtube. Videon visar mammor som ammar på offentliga platser till megahiten Gangnam Style men med svensk text. Syftet med videon var att amningshjälpen ville uppmärksamma offentlig amning och avsexualisera det kvinnliga bröstet. Reaktionerna var inte sena att vänta på sig efter att videon legat ute på youtube i 3 dagar var visningsstatistiken uppe i 34,000 visningar och över 700 kommentarer, efter en vecka hade videon fått 100,000 visningar. Merparten av kommentarerna var negativa och bland kommentarerna fanns det uttalade hot mot mammorna i videon och deras barn. Mammorna valde att polisanmäla hoten men polisen lade snart ned utredningen på grund av svårigheterna att binda någon enskild person till en Ip-adress.Tidningar och Radion var de första att haka på nyheten om amningsvideon och tack vare de elaka kommentarerna var debatten snart ute i offentligheten. Det här...

Den 19 april 2013 lade amningshjälpen Dalarna ut en egen inspelad musikvideo på Youtube.

Videon visar mammor som ammar på offentliga platser till megahiten Gangnam Style men med svensk text. Syftet med videon var att amningshjälpen ville uppmärksamma offentlig amning och avsexualisera det kvinnliga bröstet. Reaktionerna var inte sena att vänta på sig efter att videon legat ute på youtube i 3 dagar var visningsstatistiken uppe i 34,000 visningar och över 700 kommentarer, efter en vecka hade videon fått 100,000 visningar.

Merparten av kommentarerna var negativa och bland kommentarerna fanns det uttalade hot mot mammorna i videon och deras barn. Mammorna valde att polisanmäla hoten men polisen lade snart ned utredningen på grund av svårigheterna att binda någon enskild person till en Ip-adress.Tidningar och Radion var de första att haka på nyheten om amningsvideon och tack vare de elaka kommentarerna var debatten snart ute i offentligheten. Det här är början på min dokumentärfilm om amningshjälpen och vad som hände med dem under 2013.

En av nyckelpersonerna som medverkar i filmen är Anouk Jolin som är hjälpmamma och projektledare för Amningskurs för blivande föräldrar.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00710

Projektmedlemmar

Medverkande