Olle Ferner
Domedagsresonansen

Synopsis

DOMEDAGSRESONANSEN "Ljud är maktmedlet i vågspelet mellan ont och gott." Säsong 1 - Orkestern Ett audiobiologiskt projekt blir stulet och en hel stadsdel i staden Markram sprängs för att mörklägga det. Borgmästaren köper en ny stadsplanering och under åtta år byggs industrialismen upp i staden. Åtta år senare, i samband med att arkitekterna som ritat stadsplaneringen återvänder till staden, hör Walter Klang den melodi som hans avrättade far en gång komponerat till det audiobiologiska projektet. Walter dränks men återupplivas och blir fast besluten om att ta reda på vad som är så speciellt med melodin. Staden genomgår en stor förändring, befolkningen river självmant sina hus för att beviljas lån till att bosätta sig i den nyare delen av staden. Stress, egoism, likgiltighet och våld trappas raskt upp. Allting tyder på att det är melodin som hans far komponerat som nu spelas i stadens alla hörn som är anledningen. Han sätter samman en orkester...

DOMEDAGSRESONANSEN

"Ljud är maktmedlet i vågspelet mellan ont och gott."

Säsong 1 - Orkestern

Ett audiobiologiskt projekt blir stulet och en hel stadsdel i staden Markram sprängs för att mörklägga det. Borgmästaren köper en ny stadsplanering och under åtta år byggs industrialismen upp i staden. Åtta år senare, i samband med att arkitekterna som ritat stadsplaneringen återvänder till staden, hör Walter Klang den melodi som hans avrättade far en gång komponerat till det audiobiologiska projektet. Walter dränks men återupplivas och blir fast besluten om att ta reda på vad som är så speciellt med melodin. Staden genomgår en stor förändring, befolkningen river självmant sina hus för att beviljas lån till att bosätta sig i den nyare delen av staden. Stress, egoism, likgiltighet och våld trappas raskt upp. Allting tyder på att det är melodin som hans far komponerat som nu spelas i stadens alla hörn som är anledningen. Han sätter samman en orkester för att bekämpa denna eskalering.

PROJEKTBESKRIVNING:

För att kunna påbörja denna TV-serieproduktion på egen hand så har jag bestämt mig för att skriva kortfilmsmanus av till 8 olika karaktärer från denna berättelse. Detta för att, helt på egen hand kunna producera puffar till TV-serien.

Jag tänker mig att hela denna produktion ska göras i papper. Har byggt en stad om 200 pappershus och tänker själv gestalta alla karaktärer i silhuettform.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01830

Projektmedlemmar

Medverkande