Moa Kjellstrand
Dj Thierry - We are survivors

Synopsis

Thierry Kiiza bor på ett boende för asylsökande i Dalarna. Han har varit i Sverige i två år, efter att ha flytt från Uganda pga sin sexuella läggning. Thierry trivs väldigt bra på boendet eftersom det är första gången på länge han befinner sig på en plats där han känner sig trygg. Det har gett honom möjligheter till att låta kreativiteten flöda och han spenderar sina dagar med att skapa musik, träna, spela basket, måla etc. Boendet och de mindre städer som ligger nära är dock det enda Thierry sett av Sverige och han tänker sig att hela Sverige ser ungefär likadant ut. Samtidigt har han en önskan om att lära sig mer om Sverige och ger sig ut på en resa för att upptäcka och förstå sitt nya hemland. Han reser från norr till söder, besöker landsbygd, vildmark och storstäder. Thierrys nyfikenhet och hans personliga frågor för berättelsen framåt. Samtidigt väcker resan många tankar hos Thierry angående hans förflutna och fram växer ett personporträ...

Thierry Kiiza bor på ett boende för asylsökande i Dalarna. Han har varit i Sverige i två år, efter att ha flytt från Uganda pga sin sexuella läggning. Thierry trivs väldigt bra på boendet eftersom det är första gången på länge han befinner sig på en plats där han känner sig trygg. Det har gett honom möjligheter till att låta kreativiteten flöda och han spenderar sina dagar med att skapa musik, träna, spela basket, måla etc.

Boendet och de mindre städer som ligger nära är dock det enda Thierry sett av Sverige och han tänker sig att hela Sverige ser ungefär likadant ut. Samtidigt har han en önskan om att lära sig mer om Sverige och ger sig ut på en resa för att upptäcka och förstå sitt nya hemland. Han reser från norr till söder, besöker landsbygd, vildmark och storstäder. Thierrys nyfikenhet och hans personliga frågor för berättelsen framåt. Samtidigt väcker resan många tankar hos Thierry angående hans förflutna och fram växer ett personporträtt kring en person som behövt kämpa mycket för att vara där han är idag.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01508

Projektmedlemmar

Medverkande