Johan Efrik
Dim Out med själ & hjärta

Synopsis

"Dim Out 's new Hurricane video has those perfect chilled-out vibes to it just in time for autumn's arrival. If you haven't already fallen in love with the guy, now will be the time." /Noisey (Vice). Den här dokumentärfilmen kommer handla om Dim Out, en av de mest intressanta lysande stjärnorna i den våg av neo-soul som har blomstrat i Sverige under de senaste åren. 2019 lanserades debutalbumet ”Incredible Planetary Dragons” - en 45 minuters LP som med lyriskt djup och en mytologisk cinematisk röst skapar en ny tolkning av soul, hip hop och jazz. Vi lär känna Dim Out, en Stockholmsbaserad musikskapare vid namn Christopher Cook. Han har gjort sig känd för sin trollbindande vokala förmåga, komposition, funkiga beats och magiska framträdanden. Vi upptäcker Dim Out’s psykedeliska fusion som har en uppfräschande twist av jazz och klassisk musik. I den här dokumentärfilmen vill vi skildra Dim Out in på bara skinnet - han är en hörnpelare i sv...

"Dim Out 's new Hurricane video has those perfect chilled-out vibes to it just in time for autumn's arrival. If you haven't already fallen in love with the guy, now will be the time." /Noisey (Vice).

Den här dokumentärfilmen kommer handla om Dim Out, en av de mest intressanta lysande stjärnorna i den våg av neo-soul som har blomstrat i Sverige under de senaste åren. 2019 lanserades debutalbumet ”Incredible Planetary Dragons” - en 45 minuters LP som med lyriskt djup och en mytologisk cinematisk röst skapar en ny tolkning av soul, hip hop och jazz.

Vi lär känna Dim Out, en Stockholmsbaserad musikskapare vid namn Christopher Cook. Han har gjort sig känd för sin trollbindande vokala förmåga, komposition, funkiga beats och magiska framträdanden. Vi upptäcker Dim Out’s psykedeliska fusion som har en uppfräschande twist av jazz och klassisk musik.

I den här dokumentärfilmen vill vi skildra Dim Out in på bara skinnet - han är en hörnpelare i svensk soul och en självklar favorit inom fusion bland internationella vänner som Louis Cole som han lanserade sin turnéplatta tillsammans med. Mats Nileskär (P3 Soul) och Timbuktu har beskrivit honom som ”en ny väg för Svensk soul” och han har varit på turné med KNOWER och samarbetat med bland andra Tommy Black, Maskinen, Damon Frost, Chapee, Kristin Amparo, Mats Norman och Erik Lundin för att nämna några.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01964

Projektmedlemmar

Medverkande