Film i Dalarna
Det är alltid någon som klarar sig

Synopsis

"Det är alltid någon som klarar sig" är min högst personliga film om hur det är att växa upp i skuggan av kalla kriget. Eftersom jag delvis växt upp i Orsa och avser flytta tillbaka inom en snar framtid är Orsa en viktig plats i filmen. Jag skickar ett bildsatt treatment och en länk till en pilot som jag visade Anita. Jag kommer vidare att skicka ytterligare två grovklipp ,mer om daxläget :med den avhoppade kärnfysikern Oleg Bodrov och det allvarliga läget i Pyhäjoki och på Gotland. Men stilen och stämningarna i filmen kommer att vara som i piloten .,väldigt nära mig själv,filtrerat genom mig. Det här är mitt filmiska testamente. Jag avser söka utvecklingsbidrag på 450 000 hos Klara Grynning på SFI. Och konstnärsnämden. Jag väntar med Svt då jag nog är i vägen för mig själv i pipelinen i o med Koloni Lappland som ju är lika stor som Maccarini-affären 3 ggr 60 min. Knappast troligt att jag skall få pengar till en exstesiell film om Kalla kriget o...

"Det är alltid någon som klarar sig" är min högst personliga film om hur det är att växa upp i skuggan av kalla kriget. Eftersom jag delvis växt upp i Orsa och avser flytta tillbaka inom en snar framtid är Orsa en viktig plats i filmen. Jag skickar ett bildsatt treatment och en länk till en pilot som jag visade Anita. Jag kommer vidare att skicka ytterligare två grovklipp ,mer om daxläget :med den avhoppade kärnfysikern Oleg Bodrov och det allvarliga läget i Pyhäjoki och på Gotland. Men stilen och stämningarna i filmen kommer att vara som i piloten .,väldigt nära mig själv,filtrerat genom mig. Det här är mitt filmiska testamente.

Jag avser söka utvecklingsbidrag på 450 000 hos Klara Grynning på SFI. Och konstnärsnämden. Jag väntar med Svt då jag nog är i vägen för mig själv i pipelinen i o med Koloni Lappland som ju är lika stor som Maccarini-affären 3 ggr 60 min. Knappast troligt att jag skall få pengar till en exstesiell film om Kalla kriget också. Jag vill också vara fri från svt:s politiska censur.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01013

Projektmedlemmar

Medverkande