Åsa Linder
Den stora branden - Spår i yttre och inre landskap

Synopsis

Måndagen den 4 augusti 2014, skulle bli en vanlig dag på jobbet för åkeriägaren Reine Ullén. Tillsammans med sin anställda chaufför Robert, begav han sig i väg för att hämta timmer i skogen. Skogsbranden i Västmanland hade då pågått i fyra dagar, sedan torsdagen den 31 juli. Det Reine inte visste var att branden den här dagen skulle eskalera och sprida sig okontrollerat med en hastighet av två kilometer i timmen. Efter att ha fått klartecken från polisen, åkte Reine och Robert in i området i närheten av Ängelsberg. Det dröjde inte länge förrän de satt fast i ett brinnande inferno. Robert omkom i lågorna, medan Reine på ett mirakulöst sätt överlevde tack vare tur och en heroisk insats av tre modiga brandmän. Livet har förändrats för den egna företagaren och fyrabarnspappan Reine. Hans kropp blev brännskadad till 65 procent och efter månader av sjukhusvistelser och hudtransplantationer, börjar resan tillbaka. Idag är han djupt tacksam över att ha...

Måndagen den 4 augusti 2014, skulle bli en vanlig dag på jobbet för åkeriägaren Reine Ullén. Tillsammans med sin anställda chaufför Robert, begav han sig i väg för att hämta timmer i skogen. Skogsbranden i Västmanland hade då pågått i fyra dagar, sedan torsdagen den 31 juli. Det Reine inte visste var att branden den här dagen skulle eskalera och sprida sig okontrollerat med en hastighet av två kilometer i timmen. Efter att ha fått klartecken från polisen, åkte Reine och Robert in i området i närheten av Ängelsberg. Det dröjde inte länge förrän de satt fast i ett brinnande inferno. Robert omkom i lågorna, medan Reine på ett mirakulöst sätt överlevde tack vare tur och en heroisk insats av tre modiga brandmän.

Livet har förändrats för den egna företagaren och fyrabarnspappan Reine. Hans kropp blev brännskadad till 65 procent och efter månader av sjukhusvistelser och hudtransplantationer, börjar resan tillbaka. Idag är han djupt tacksam över att han lever, samtidigt som den traumatiska händelsen satt sina spår. I hans inre pågår en omvärdering av livet och dess mening. Nya insikter kommer samtidigt som vardagen med sina utmaningar pockar på.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-00900

Projektmedlemmar

Medverkande