Film i Dalarna
Den Fördömde

Synopsis

Vi möter Sebastian i första avsnittet av Den fördömde i Västerås där han tar hand om sitt barndomshem efter moderns bortgång. Samtidigt är hans gamla kollega Torkel Höglund från Rikskrim i Västerås för att utreda ett brutalt pojkmord. De stöter på varandra och samma kväll hittar Sebastian ett brev hos sin mamma. Ett brev som innehåller en fördold familjehemlighet. Sebastian förstår att han är något på spåret och för att kunna nysta vidare i familjehemligheten behöver han en plats i Torkels team. På falska premisser övertalar han Torkel om att få börja jobba igen.Plötsligt befinner han sig tillbaka hos polisen som en av utredarna och fallet de utreder börjar intressera Sebastian på fler än ett sätt. De två långfilmslånga, fristående avsnitten sändes på juldagen och annandag jul 2010 i SVT1. Med drygt 1.1 miljoner tittare per sändningstillfälle och nära 35% andel av tittarna, var båda episoderna slotvinnare klockan 21.00 – 22.30. Nu planeras de...

Vi möter Sebastian i första avsnittet av Den fördömde i Västerås där han tar hand om sitt barndomshem efter moderns bortgång. Samtidigt är hans gamla kollega Torkel Höglund från Rikskrim i Västerås för att utreda ett brutalt pojkmord. De stöter på varandra och samma kväll hittar Sebastian ett brev hos sin mamma. Ett brev som innehåller en fördold familjehemlighet. Sebastian förstår att han är något på spåret och för att kunna nysta vidare i familjehemligheten behöver han en plats i Torkels team. På falska premisser övertalar han Torkel om att få börja jobba igen.Plötsligt befinner han sig tillbaka hos polisen som en av utredarna och fallet de utreder börjar intressera Sebastian på fler än ett sätt.

De två långfilmslånga, fristående avsnitten sändes på juldagen och annandag jul 2010 i SVT1. Med drygt 1.1 miljoner tittare per sändningstillfälle och nära 35% andel av tittarna, var båda episoderna slotvinnare klockan 21.00 – 22.30.

Nu planeras det för uppföljare där ett avsnitt utspelar sig i Dalarna...

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00687

Projektmedlemmar

Medverkande