Jonathan Troff
Den Enastående Riddaren

Synopsis

Vår kortfilm utspelar sig i en fantasivärld, i vilken vi följer en misslyckad hjälte och hans väpnare på väg mot ära. Nedan kommer vi beskriva karaktärerna och sedan storyn. Genom ett vinterlanskap vandrar två figurer. Den ene är vår huvudperson, vi kallar honom för Riddaren. Han går klädd i en något illasittande rustning som skramlar när han rör sig. När vi ser honom tar han bestämda, vida kliv genom det decimetertjocka snötäcket. Bakom honom kommer hans väpnare Sancho som bär på all packning. Till skillnad från Riddaren går Sancho med huvudet sänkt och nästan släpar fram fötterna genom snön. Riddaren är inspirerad av Miguel De Cervantes Don Quixote, en karaktär som drömmer om att vara med om äventyr och om att kriga, men inte insett att han kanske inte är så lämpad för den rollen. Sancho är också, kanske uppenbarligen, inspirerad av Cervantes karaktär Sancho Panza. De går genom den snötäckta skogen och kommer till slut ut till en öppen pla...

Vår kortfilm utspelar sig i en fantasivärld, i vilken vi följer en misslyckad hjälte och hans väpnare på väg mot ära. Nedan kommer vi beskriva karaktärerna och sedan storyn.

Genom ett vinterlanskap vandrar två figurer. Den ene är vår huvudperson, vi kallar honom för Riddaren. Han går klädd i en något illasittande rustning som skramlar när han rör sig. När vi ser honom tar han bestämda, vida kliv genom det decimetertjocka snötäcket. Bakom honom kommer hans väpnare Sancho som bär på all packning. Till skillnad från Riddaren går Sancho med huvudet sänkt och nästan släpar fram fötterna genom snön. Riddaren är inspirerad av Miguel De Cervantes Don Quixote, en karaktär som drömmer om att vara med om äventyr och om att kriga, men inte insett att han kanske inte är så lämpad för den rollen. Sancho är också, kanske uppenbarligen, inspirerad av Cervantes karaktär Sancho Panza.

De går genom den snötäckta skogen och kommer till slut ut till en öppen plats. Problemet är bara att det var inte hit de skulle. Riddaren drar fram en karta från Sanchos ryggsäck och vi får se målet. Kartan är av läder och klottrat på den finns en punkt, en bild av en blomma som är markerad med en röd ring. Bredvid den röda ringen syns en annan symbol, en avbild av något slags väsen, ett troll. Riddaren drar sitt finger längs kartan och försöker få reda på var de tagit vägen. Han inser snabbt att de gått åt fel håll och det är bara att vända om.

Denna första scen berättar dels om uppdraget, om vilken dumskalle den här riddaren är, och vilken slags film detta kommer bli. Det som sedan följer är vägen mot blomman. Vi får strax reda på mer detaljer om uppdraget. Snart blir de nämligen ertappade av en jätte och måste förklara hur det ligger till. Blomman som de söker efter kallas vinterblomman, det är en mycket sällsynt blomma som endast växer på särskilda ställen. Vinterblomman har magiska krafter och kan läka nästan vilken sjukdom som helst och om Riddaren dräper trollet och kommer tillbaka med blomman, kommer han för evigt vara ärad och berömd.

Det som följer är en historia om vägen mot trollet, och insikten om att man inte alltid är lämpad att göra det man vill. Det tar tid och de stöter på lite olika situationer som berättar mer om vår Riddare. Till exempel så stöter de på en riktig riddare som ganska tidigt lyckas se igenom vår riddare. Även jätten ser rakt igenom honom och kan genast klä av Riddaren, vars rustning och fasad båda är mycket bräckliga.

Trollet målas upp som ett monster, i jättens sätt att prata om det, illustrationen på kartan och trollets ruggiga utseende. Till slut når Riddaren och Sancho fram till blomman, och trollet. Det visar sig att trollet inte alls är intresserat av att slåss, utan alla tror bara det. Riddaren försöker anfalla trollet men snubblar och svimmar. När han vaknar har Sancho närmat sig trollet och förstått att han inte är ond. Efter sitt misslyckade försök att döda trollet blir Riddaren mycket ledsen, han har kommit till insikt om sina brister. Sancho tröstar honom och Riddaren inser att han inte kommer kunna vara en bra riddare, men att det kanske inte spelar så stor roll.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00832

Projektmedlemmar

Medverkande