Joakim Kjell
Cykelakuten

Synopsis

Presentation av Cykelakuten. Huvudpersoner Här får vi möta Nisse Olsson och hans fru Lisa i deras cykelverkstad i Falun. Nisse är en man som tror sig själv om mycket, han har aldrig fel enligt honom själv. Och skulle han ha det beror det på någon annan. Han har ständigt någon idé om hur de skall utöka verksamheten i sin lilla verkstad. Detta ställer oftast till det för Lisa och Elmer. Elmer är Nisses medhjälpare, han bara kom en dag för många år sedan med sin trehjulsmoped och satt sig i en gammal skitig fåtölj som Nisse har för kunder som väntar på sina jobb. Dom fann varandra när det visade sig att Elmer, liksom Nisse, härstammade från Småland. Han får göra alla jobb som Nisse inte vill göra, givetvis utan betalning, Elmer skall bara vara tacksam att han får hjälpa till enligt Nisse. Elmer bor hemma hos sin mor, en rätt välbeställd änka, så han har inte så stora utgifter. Elmer är väl inte den mest heta på arbetsmarknaden, så han är gla...

Presentation av Cykelakuten.

Huvudpersoner

Här får vi möta Nisse Olsson och hans fru Lisa i deras cykelverkstad i Falun. Nisse är en man som tror sig själv om mycket, han har aldrig fel enligt honom själv. Och skulle han ha det beror det på någon annan. Han har ständigt någon idé om hur de skall utöka verksamheten i sin lilla verkstad. Detta ställer oftast till det för Lisa och Elmer.

Elmer är Nisses medhjälpare, han bara kom en dag för många år sedan med sin trehjulsmoped och satt sig i en gammal skitig fåtölj som Nisse har för kunder som väntar på sina jobb. Dom fann varandra när det visade sig att Elmer, liksom Nisse, härstammade från Småland. Han får göra alla jobb som Nisse inte vill göra, givetvis utan betalning, Elmer skall bara vara tacksam att han får hjälpa till enligt Nisse. Elmer bor hemma hos sin mor, en rätt välbeställd änka, så han har inte så stora utgifter. Elmer är väl inte den mest heta på arbetsmarknaden, så han är glad över att ha ett ”jobb”. Nisse är glad över att ha någon att bestämma över.

Det gör han däremot inte över Lisa, som fullständigt regerar i hemmet och på Cykelakuten. Hon vill leva ett flärdfullt liv och byter ofta kläder, kommer i rävboa och högklackat till jobbet och trippar runt i skiten. Håller mest till ute på lagret, där har hon ett kontor. Hon säger att hon sköter det kamerala i företaget, men det är inte så många papper och kvitton som redovisas i det här företaget. Hon sitter mest och tittar på såpopera på en liten rese-tv, men det vill hon inte erkänna.

Lisa har en syster, Berith. En väldigt självupptagen kvinna, hon pratar oavbrutet från det hon vaknar tills hon somnar. Enligt hennes man Håkan pratar hon i sömnen också och hon har haft alla sjukdomar man kan tänka sig, förutom någon tropisk sjukdom hon missat. Detta låter hon alla veta i tid och otid. Hon har alltid rätt, även när hon har fel och lägger sig i allt.

Berith är gift med Håkan, en toffelhjälte i ordets rätta bemärkelse. Han är fullständigt nedtryckt och styrd av Berith. Han är konflikträdd och varken orkar eller kan stå emot Beriths tirader av oväsentligheter. Han är snäll, hjälpsam och tycker om att vara med Nisse.

Det passerar en massa olika kunder som gör att det alltid händer en massa saker. Det finns några genomgående figurer som kommer och besöker med jämna mellanrum. Rask och Jönsson är två stamanställda militärer som ofta har något problem som de vill Nisse skall hjälpa dem med. Nisse hyr ut resten av huset till en pizzabagare, Lazio Pizzolino, som finns med i handlingen i några avsnitt.

Handling

I varje avsnitt finns en röd tråd, men även sidestories. Vi försöker ta upp aktuella saker som händer i samhället, typ krisen i sjukvården, politiker som bara ser till sitt eget m.m. Vi undanhåller oss från billiga skämt med sexuell anspelning.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-02059

Projektmedlemmar

Medverkande