Johanna Hansen
Avslöjad

Synopsis

SYNOPSIS Titel: Avslöjad Syfte: Manuset har till syfte att väcka debatt om mobbning. Att visa ungdomar hur mycket skada mobbning gör och hur fel ute mobbare är. Även att ge mobbade hopp om framtiden och för att förebygga mobbning. Filmen är tänkt att visas i skolor och i andra forum där ungdomar rör sig tex. i sociala medier. Avslöjad ingår i ett projekt av en teveserie kortfilmer om mobbning där första manuset "Luftslott" har fått distribution av Kunskapsmedia AB, vilket är målet även för "Avslöjad". Budskap: Det är inte den mobbade som bör straffas, utan de som mobbar. Form: Spelfilm. Drama, ca. 13 sidor. Målgrupp: Ungdomar, lärare och föräldrar. Som studiematerial i skolor. Utbildningsradion. Ungdomsfilmfestivaler. Inspiration: Manuset ”Luftslott” som också handlar om mobbning. Samt filmer om utsatta ungdomar tex. Hipp, hipp, hora, Fucking Åmål och Kids. Handlingen bygger också på verkliga berättelser om mobbning. Handling: Zafirah, 1...

SYNOPSIS

Titel: Avslöjad

Syfte: Manuset har till syfte att väcka debatt om mobbning. Att visa ungdomar hur mycket skada mobbning gör och hur fel ute mobbare är. Även att ge mobbade hopp om framtiden och för att förebygga mobbning. Filmen är tänkt att visas i skolor och i andra forum där ungdomar rör sig tex. i sociala medier. Avslöjad ingår i ett projekt av en teveserie kortfilmer om mobbning där första manuset "Luftslott" har fått distribution av Kunskapsmedia AB, vilket är målet även för "Avslöjad".

Budskap: Det är inte den mobbade som bör straffas, utan de som mobbar.

Form: Spelfilm. Drama, ca. 13 sidor.

Målgrupp: Ungdomar, lärare och föräldrar. Som studiematerial i skolor. Utbildningsradion. Ungdomsfilmfestivaler.

Inspiration: Manuset ”Luftslott” som också handlar om mobbning. Samt filmer om utsatta ungdomar tex. Hipp, hipp, hora, Fucking Åmål och Kids. Handlingen bygger också på verkliga berättelser om mobbning.

Handling:

Zafirah, 13-16 år, är ny i klassen och det visar sig att hon är den enda i den lilla högstadieskolan som bär slöja. På grund av det är hon ett lätt offer för mobbning. Öknamn som muslimjävel, taliban och terrorist haglar över henne. Zafirah är en smart tjej med bra betyg och dessutom inte rädd för att bita ifrån när någon är elak mot henne, vilket retar mobbarna ytterligare. När Zafirah står i matsalskön omringar två killar henne och sliter av hennes slöjan. Zafirah blir alldeles förtvivlad och ingen ingriper. Hon tänder till och slänger mat på mobbarna tills en lärare tar tag i henne. Istället för att straffa mobbarna är det Zafirah som blir kallad till rektorn. Rektorn säger till Zafirah att hon bör byta skola, dit där det finns fler ”som hon”. Han har ordnat så hon kan börja redan följande dag och tycker på så sätt att problemet är löst. Men Zafirah tänker inte låta mobbarna vinna. Stark som hon är, går hon med högt huvud till skolan följande dag.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00938

Projektmedlemmar

Medverkande