Joakim Kjell
Miekak - Far och son

Synopsis

Under 70-talet besökte Tommy Sundberg Miekak med sina vänner och var där och fiskade på några somrar. Tommy har under alla år som Victor har fiskat pratat om sina äventyr i Miekak. Drömmen om Miekak föds för Victor som kontaktar Joakim och berättar om sina ideer att ta med sin far till Miekak igen, fast nu cirka 50 år senare. Tillsammans bestämmer sig Joakim och Victor att de ska överraska Tommy som fyller 70, med en fiskeresa till Miekak i Arjeplogsfjällen. Han vet inte om att han ska få åka tillbaka till just Miekak. Vi lyckades lurat honom i över ett år att vi ska till Laisälven, som ligger i närheten, samt att vi lyckats övertygat honom att Miekak tyvärr var fullbokat detta år. Efter månader med planering ger sig sju personer iväg på en resa som blir startpunkten på en fantastisk naturupplevelse med gröna landskap, blått vatten och gråa berg. Ett djurliv och ett fiske de sent kommer få glömma. Som de får tillbringa tillsammans...

Under 70-talet besökte Tommy Sundberg Miekak med sina vänner och var där och fiskade på några somrar. Tommy har under alla år som Victor har fiskat pratat om sina äventyr i Miekak.

Drömmen om Miekak föds för Victor som kontaktar Joakim och berättar om sina ideer att ta med sin far till Miekak igen, fast nu cirka 50 år senare.

Tillsammans bestämmer sig Joakim och Victor att de ska överraska Tommy som fyller 70, med en fiskeresa till Miekak i Arjeplogsfjällen.

Han vet inte om att han ska få åka tillbaka till just Miekak. Vi lyckades lurat honom i över ett år att vi ska till Laisälven, som ligger i närheten, samt att vi lyckats övertygat honom att Miekak tyvärr var fullbokat detta år.

Efter månader med planering ger sig sju personer iväg på en resa som blir startpunkten på en fantastisk naturupplevelse med gröna landskap, blått vatten och gråa berg. Ett djurliv och ett fiske de sent kommer få glömma.

Som de får tillbringa tillsammans i fjärran land strax vid norska gränsen vid Sareks nationalpark.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-02056

Projektmedlemmar

Medverkande