Sex utvalda projekt coachas av internationellt verksamma manusförfattaren och dramaturgen Soni Jorgensen. Workshopen riktar sig till manusförfattare, regissörer och producenter eller enkom manusförfattare. Du kan söka med en kort- eller långfilm alternativt teveserie.
Du måste vara bosatt och verksam i Dalarna för att få söka.
Ansökan
Sök med en idé till ett fiktionsfilmprojekt med synopsis, treatment eller ett manus samt CV senast 14 oktober 2020 mejla diana.walve@filmidalarna.se
Vi ser gärna en stor bredd och variation på genre; drama, komedi, skräck, action, animerat, barnfilm och så vidare. Du skall känna att den är utvecklingsbar och är villig att ta del av utvecklingstankar från labbet och gruppen av deltagare. Manusförfattare söker med sitt projekt, men regissör och producent kan delat i workshopen.
INNAN DU SÖKER, säkerställ att du kan workshopens datum! Datum för workshopen är: tor 10 dec, fre 11 dec, lör 12 dec, sön 13 dec samt tor den 17 dec. Under veckodagarna är det kvällspass. På helgen ligger passen dagtid.
Upplägg (årets digitala version är en corona-anpassning.)
Varje projekt gås igenom i grupp och deltagarna får med sig hemuppgift.
I en andra genomgång får deltagarna ytterligare feedback på hur de kan vidareutveckla sin filmberättelse. Det mesta arbetet sker i hela gruppen. Tanken, förutom att utveckla sin egen filmberättelse, är att man får med sig metoder att använda på både egna och andras manus i framtiden. Workshopen ger effektiva verktyg för att kunna föra filmberättelser framåt, både vad gäller struktur och karaktärer. Dessutom får du möta en etablerad regissör och en etablerad skådespelare och höra dem reflektera över sin läsning av ett filmmanus och över sin yrkesrolls ingång i ett arbete.
Vi kommer även gästas av en än så länge hemlig känd regissör och skådespelare som ger sin blick på manus.
Vår förhoppning är också att generera nya intressanta konstellationer av samarbeten över regiongränserna och intentionen är dessutom att bidra till en ny kunnig och kompetent generation av berättare.
Archipelago Script Lab som arrangeras av Film i Öst har tidigare ägt rum på Håskö i Grytsskärgård och är ett samarbete mellan FilmCloud/Västra Götaland, Filmbasen/Stockholm, Kulturenheten/Region Uppsala, Film i Skåne/Region Skåne, Film i Dalarna/Region Dalarna samt Film i Öst/Region Östergötland med stöd från Svenska Filminstitutet.