Kevin Brown
What's your reason to smile

Synopsis

What's your reason to smile: Den 10-31 oktober åker jag tillsammans med YGAP 2018 (Young global awareness program) till Kapstaden Sydafrika i tre veckor. Syftet med resan är att samla erfarenheter och skapa en internationell kunskapsbank för folkbildning och det gemensamma syftet demokrati. Under min resa har jag planerat att göra en kortfilm på ca: 10 minuter i samband med mina fältstudier till socioekonomiska områden runt om i Kapstaden för att studera en samhällsskildring utifrån ett klassperspektiv. I min film kommer jag att arbeta utifrån frågeställningen: What's your reason to smile - med utgångspunkt att förhoppningsvis hitta en synonym för människors anledning till att le. Filmens huvudsakliga syfte är att hitta några gemensam faktorer som gör just leende till en viktig del i människors existentiella tillvaro oavsett materiella förutsättningar. Filmen kommer att utgå ifrån närporträtt på de människor jag får ett djupt...

What's your reason to smile:

Den 10-31 oktober åker jag tillsammans med YGAP 2018 (Young global awareness program) till Kapstaden Sydafrika i tre veckor.

Syftet med resan är att samla erfarenheter och skapa en internationell kunskapsbank för folkbildning och det gemensamma syftet demokrati.

Under min resa har jag planerat att göra en kortfilm på ca: 10 minuter i samband med mina fältstudier till socioekonomiska områden runt om i Kapstaden för att studera en samhällsskildring utifrån ett klassperspektiv.

I min film kommer jag att arbeta utifrån frågeställningen: What's your reason to smile - med utgångspunkt att förhoppningsvis hitta en synonym för människors anledning till att le. Filmens huvudsakliga syfte är att hitta några gemensam faktorer som gör just leende till en viktig del i människors existentiella tillvaro oavsett materiella förutsättningar.

Filmen kommer att utgå ifrån närporträtt på de människor jag får ett djupt och genuint samtal med, och scener från hela Kapstaden som rödtråd tillsammans med två låtar och min berättarröst.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-01637

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare