Birk Öhrlund
Vi som inte väntar

Synopsis

Det har gått nästan tio år sedan smittan kom till staden och militären stängde grindarna som skiljde den från omvärlden. I den apokalyptiska miljö som uppstått, slåss Iri, Lou och Xander mot tiden och militären som nu beslutat att staden ska få förinta de få överlevare som finns kvar. De minns sina älskade som dog i sjukdomen och har aldrig förstått varför de själva inte blev smittade. Men efter vännen Elliots försvinnande, har militären börjat läcka information och Iri, Lou och Xander gör sig redo för att ta sig ut. En spännande, apokalyptisk dramakortfilm som spelas in i Falun under våren 2019. "Vi som inte väntar" (Arbetsnamn) är en apokalyptisk berättelse om hur högre makter sviker när krisen infinner sig. Hur våra huvudkaraktärer Iri, Lou och Xander förlorat allt utom hoppet och nu fått hemlig information uppifrån som ger dem tro på att kunna ta sig ur staden som militären blockerat utgångarna till. Filmen berör gemenskap, hur vi s...

Det har gått nästan tio år sedan smittan kom till staden och militären stängde grindarna som skiljde den från omvärlden. I den apokalyptiska miljö som uppstått, slåss Iri, Lou och Xander mot tiden och militären som nu beslutat att staden ska få förinta de få överlevare som finns kvar.

De minns sina älskade som dog i sjukdomen och har aldrig förstått varför de själva inte blev smittade. Men efter vännen Elliots försvinnande, har militären börjat läcka information och Iri, Lou och Xander gör sig redo för att ta sig ut.

En spännande, apokalyptisk dramakortfilm som spelas in i Falun under våren 2019.

"Vi som inte väntar" (Arbetsnamn) är en apokalyptisk berättelse om hur högre makter sviker när krisen infinner sig. Hur våra huvudkaraktärer Iri, Lou och Xander förlorat allt utom hoppet och nu fått hemlig information uppifrån som ger dem tro på att kunna ta sig ur staden som militären blockerat utgångarna till.

Filmen berör gemenskap, hur vi som människor blir andra än oss själva när krisen infinner sig, hur en smitta inte bara är fysisk och hur hoppet är det sista som lämnar oss.

Ett spänningsdrama som fångar in publiken och gör oss osäkra på om våra huvudkaraktärer ska hinna ut innan det är för sent.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01677

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare