Kristoffer Andersson
Under Ytan

Synopsis

Att Ljuga leder till svek och fördärv Kortfilmsdramat “Under Ytan” berör alkoholmissbruk och hur familj och vänner påverkas av det. Vi vill förmedla olika perspektiv i ämnet utifrån både pappan och sonen. Bakgrund En tragisk story om lögner och svek centrerad kring en far och son som möts på ett hotell för första gången på 15 år. Deras möte blir en vändpunkt för båda och fadern har det svårt att hålla sig till den obekväma sanningen. Nyckelord såsom alkoholism, återförening och svek beskriver filmens tema. Syfte I syfte att utforska djupet av mänskligt svek och konsekvenserna av att ljuga kommer filmen gestalta dragkraften hos ett missbruk samt den lugnande effekten det har. På så sätt använder vi praktiska relaterbara teman för att gestalta karaktärer som förändras genom varandras brister. Vi vill väcka en debatt om alkoholens inflytande på familj och vänrelationer. Det är inte bara ett liv som förstörs utan även de runtomkring. Vårt må...

Att Ljuga leder till svek och fördärv

Kortfilmsdramat “Under Ytan” berör alkoholmissbruk och hur familj och vänner påverkas av det. Vi vill förmedla olika perspektiv i ämnet utifrån både pappan och sonen.

Bakgrund

En tragisk story om lögner och svek centrerad kring en far och son som möts på ett hotell för första gången på 15 år. Deras möte blir en vändpunkt för båda och fadern har det svårt att hålla sig till den obekväma sanningen. Nyckelord såsom alkoholism, återförening och svek beskriver filmens tema.

Syfte

I syfte att utforska djupet av mänskligt svek och konsekvenserna av att ljuga kommer filmen gestalta dragkraften hos ett missbruk samt den lugnande effekten det har. På så sätt använder vi praktiska relaterbara teman för att gestalta karaktärer som förändras genom varandras brister. Vi vill väcka en debatt om alkoholens inflytande på familj och vänrelationer. Det är inte bara ett liv som förstörs utan även de runtomkring. Vårt mål är att åstadkomma något autentiskt och därför ligger mycket research till grund för vad vi väljer att visa på skärmen.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01669

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare