Matilda Friman
Tro, hopp och punk

Synopsis

Varför väljer en punkmusiker från Orsa att konvertera till islam? Filmen ”Tro, hopp och Punk" handlar om min vän Ola, en svenska man ifrån Orsa på 64 år, och hans relation till gud och vägen till islam. Den röda tråden och det som för berättelsen framåt är mina samtal med Ola som sker idag 15 år efter att Ola konverterade till islam. Jag har under mina besök filmat bilder ur hans vardag i Orsa. Genom dessa nutidsbilder får vi syn på vem Ola är idag och man får som tittare ta del av min och Olas vänskap. Filmen kommer även att innehålla bl.a. dokumentärt material från Olas tid under punkeran i slutet av 1970-talet och från tiden i Alexandria, i Egypten dit han flyttade när han konverterat. Jag har haft kontakt med egyptiskt TV som har godkänt att jag ska få använda materialet ifrån deras TV-program som Ola medverkade i på den tiden. Jag ska även nyhetsmaterial och löpsedlar från händelsen kring 11 september vilket var en viktig händelse då...

Varför väljer en punkmusiker från Orsa att konvertera till islam? Filmen ”Tro, hopp och Punk" handlar om min vän Ola, en svenska man ifrån Orsa på 64 år, och hans relation till gud och vägen till islam.

Den röda tråden och det som för berättelsen framåt är mina samtal med Ola som sker idag 15 år efter att Ola konverterade till islam. Jag har under mina besök filmat bilder ur hans vardag i Orsa. Genom dessa nutidsbilder får vi syn på vem Ola är idag och man får som tittare ta del av min och Olas vänskap.

Filmen kommer även att innehålla bl.a. dokumentärt material från Olas tid under punkeran i slutet av 1970-talet och från tiden i Alexandria, i Egypten dit han flyttade när han konverterat. Jag har haft kontakt med egyptiskt TV som har godkänt att jag ska få använda materialet ifrån deras TV-program som Ola medverkade i på den tiden. Jag ska även nyhetsmaterial och löpsedlar från händelsen kring 11 september vilket var en viktig händelse då den påverkade Olas att låna hem koranen från biblioteket i Fisksätra, Stockholm och slutligen bli muslim 6 år senare.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01911

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare