Viggo Söderberg
Toxic

Synopsis

Denna ansökan är för ett exponeringsprojekt på Högskolan Dalarna. Den här filmen kommer att följa huvudkaraktären Jens under en utekväll med sina barndomskamrater Tim och Liam. Personerna i gruppen har växt ifrån varandra samt bär på saker som tynger dem, men de väljer att hålla det dolt för varandra. När Liam blandar in droger i bilden förvandlas Jens utekväll till en mardröm, ju mer han kämpar emot desto djupare sjunker han ner i fördärvet. Karaktärerna representerar olika syner på livet från den lugnare Jens med relationsproblem till den diplomatiska Tim och den anarkistiska Liam som ständigt skiter i vilka konsekvenser som hans agerande resulterar i. Den här filmen vill ta upp hur “toxic masculinity” kan se ut samt hur det kan påverka en grupp och dess individer, där drogen representerar giftet som långsamt sprider sig både inom gruppen och karaktärerna. Genom att följa Jens från början till slut vill filmen förmedla en känsla av obehag...

Denna ansökan är för ett exponeringsprojekt på Högskolan Dalarna.

Den här filmen kommer att följa huvudkaraktären Jens under en utekväll med sina barndomskamrater Tim och Liam. Personerna i gruppen har växt ifrån varandra samt bär på saker som tynger dem, men de väljer att hålla det dolt för varandra. När Liam blandar in droger i bilden förvandlas Jens utekväll till en mardröm, ju mer han kämpar emot desto djupare sjunker han ner i fördärvet.

Karaktärerna representerar olika syner på livet från den lugnare Jens med relationsproblem till den diplomatiska Tim och den anarkistiska Liam som ständigt skiter i vilka konsekvenser som hans agerande resulterar i.

Den här filmen vill ta upp hur “toxic masculinity” kan se ut samt hur det kan påverka en grupp och dess individer, där drogen representerar giftet som långsamt sprider sig både inom gruppen och karaktärerna. Genom att följa Jens från början till slut vill filmen förmedla en känsla av obehag och hopplöshet som förhoppningsvis leder till frågor kring gruppdynamik, grupptryck och tystnadskultur bland killar/män.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01870

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare