Isak Jansson
Sveriges Bästa Ordvitsare

Synopsis

Sveriges bästa ordvitsare heter Anders Nielsen. Han är det eftersom han har vunnit Svenska Mästerskapen i Ordvitsar 2012 och 2014 och hamnat på en andraplats 2013 och 2015. Under hela sitt 74 åriga liv har Anders vandrat omkring Göteborgs gator och levererat ordvitsar till sin närmaste omgivning, vare sig de vill det eller inte. När ingen har befunnit sig i hans närhet har han skickat in ordvitsar till tidningen eller ringt in till lokalradion. Anders liv kretsar kring vitsar. Men varför? Vem är Anders Nielsen? Vad är det som driver honom? Mitt namn är Isak Jansson. Tillsammans med humorgruppen Mitt i Smeten har jag arrangerat SM i Ordvitsar i snart 6 år. Det är en knasig tävling som vi själva har utnämnt till ”Sveriges Tröttaste Tävling”. Utav alla kufar som kommit och gått genom åren är Anders den som fångat våra hjärtan. Han är generös, vänlig och har alltid ett leende på läpparna. Dessutom har han alltid en ordvits i rockärmen. Vi vill...

Sveriges bästa ordvitsare heter Anders Nielsen. Han är det eftersom han har vunnit Svenska Mästerskapen i Ordvitsar 2012 och 2014 och hamnat på en andraplats 2013 och 2015. Under hela sitt 74 åriga liv har Anders vandrat omkring Göteborgs gator och levererat ordvitsar till sin närmaste omgivning, vare sig de vill det eller inte. När ingen har befunnit sig i hans närhet har han skickat in ordvitsar till tidningen eller ringt in till lokalradion. Anders liv kretsar kring vitsar.

Men varför? Vem är Anders Nielsen? Vad är det som driver honom?

Mitt namn är Isak Jansson. Tillsammans med humorgruppen Mitt i Smeten har jag arrangerat SM i Ordvitsar i snart 6 år. Det är en knasig tävling som vi själva har utnämnt till ”Sveriges Tröttaste Tävling”. Utav alla kufar som kommit och gått genom åren är Anders den som fångat våra hjärtan. Han är generös, vänlig och har alltid ett leende på läpparna. Dessutom har han alltid en ordvits i rockärmen.

Vi vill göra en kortfilmsdokumentär om Anders. Ett personporträtt där ordvitsarna ligger som en matta genom hela historien.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-01419

Projektmedlemmar

Medverkande