Josef Skir
Svarttaxi

Synopsis

Svarttaxi Jackie (20) är en talangfull rappare/sångare från Falun som försöker slå igenom som artist. Hon har inget jobb och inga pengar men hon har lovat studieproducenten Chato (40) 3000kr om han spelar in hennes EP. En dag när hon står i studion och spelar in så tröttnar producenten efter att hon misslyckas sätta sina verser. Chato ger Jackie ett ultimatum att leverera pengarna hon är skyldig på ett dygn eller så kommer han radera hennes låtar. Jackie tvingas snabbt klura ut hur hon ska få fram pengar för att rädda sin musik. Jackie färdas genom en vardag där ingen tror på henne och där hon fightas för att tas på allvar i en mansdominerad värld utan någon trygghet. Hon försöker få hjälp från hennes frånvarande föräldrar utan gehör. Hon rappar verser om sin frustration över sin situation under resans gång. Jackie går förbi Taxi-parkeringen i centrala Falun och får en idé om att hon ska köra svarttaxi för att tjäna pengar. Hon ringer en v...

Svarttaxi

Jackie (20) är en talangfull rappare/sångare från Falun som försöker slå igenom som artist. Hon har inget jobb och inga pengar men hon har lovat studieproducenten Chato (40) 3000kr om han spelar in hennes EP.

En dag när hon står i studion och spelar in så tröttnar producenten efter att hon misslyckas sätta sina verser. Chato ger Jackie ett ultimatum att leverera pengarna hon är skyldig på ett dygn eller så kommer han radera hennes låtar.

Jackie tvingas snabbt klura ut hur hon ska få fram pengar för att rädda sin musik.

Jackie färdas genom en vardag där ingen tror på henne och där hon fightas för att tas på allvar i en mansdominerad värld utan någon trygghet. Hon försöker få hjälp från hennes frånvarande föräldrar utan gehör. Hon rappar verser om sin frustration över sin situation under resans gång.

Jackie går förbi Taxi-parkeringen i centrala Falun och får en idé om att hon ska köra svarttaxi för att tjäna pengar. Hon ringer en vän och tjatar tills hon får låna hans bil över natten.

Jackie ger sig ut och kör runt i Falun och får stötta på hinder på vägen, konkurrenter jagar bort henne från centrum och hon rör sig ut till Max-hamburgare i Falun.

Hon kör runt med olika karaktärer i baksätet, någon fyllegubbe som betalar för mycket, par som bråkar, sedan kör hon några killar som försöker blåsa henne. Killarna kliver ur bilen utan att betala och Jackie går efter, någon i killgänget slår till henne och rånar henne på pengarna hon tjänat.

Jackie kommer hem uppgiven efter en lång natt. Hon sätter sig på sängen och börjar rappa en vers acapella. Hon bryter tredjevägen och rappar in i kameran. Detta korsklipps med att Jackie går in i studion med ett bollträ och svingar mot Chato tills han ligger ner.

Slut

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01854

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare