Cia Embretsen
Svart Gam (arbetsnamn)

Synopsis

Genre: Thriller med tydliga film-noir influenser. Huvudperson: John 40 år, en arbetsam ensamvarg med ett behärskat yttre. Övriga karaktärer: Isabella är en charmig kvinna i 25års åldern som har en kärleksaffär med John. Hon är självständig och nyfiken samtidigt som hon är ordningsam. Aberman 40år är Johns goda arbetskamrat. Aberman är lojal och socialt begåvad. Per är en förtroendeingivande chef i 60års åldern med en stor auktoritet. Plats: Valla är en fiktiv stad i Sverige. Budskap: Känslor är en förutsättning för lycka, men också en förutsättning för svaghet. John lämnar Isabella för att gå till jobbet. Det ser ut att bli en grå dag med ett parti schack som dagens höjdpunkt. John och Aberman flyttar vant de svarta och vita schackpjäserna. Senare på dagen blir John inkallad till ett möte med chefen Per. John mottar information om att någon på arbetet läcker viktig information. Per har information om att läckan sköter sin kommunikation från...

Genre: Thriller med tydliga film-noir influenser.

Huvudperson: John 40 år, en arbetsam ensamvarg med ett behärskat yttre.

Övriga karaktärer: Isabella är en

charmig kvinna i 25års åldern som har en kärleksaffär med John. Hon är självständig och nyfiken samtidigt som hon är ordningsam. Aberman 40år är Johns goda arbetskamrat. Aberman är lojal och socialt begåvad. Per är en förtroendeingivande chef i 60års åldern med en stor auktoritet.

Plats: Valla är en fiktiv stad i Sverige.

Budskap: Känslor är en förutsättning för lycka, men också en förutsättning för svaghet.

John lämnar Isabella för att gå till jobbet. Det ser ut att bli en grå dag med ett parti schack som dagens höjdpunkt. John och Aberman flyttar vant de svarta och vita schackpjäserna. Senare på dagen blir John inkallad till ett möte med chefen Per. John mottar information om att någon på arbetet läcker viktig information. Per har information om att läckan sköter sin kommunikation från en restaurang i staden. Per ger John i uppgift att hitta läckan och tysta den och som belöning väntar ett extra saftigt lönekuvert. John beger sig till restaurangen där han till sin förskräckelse finner Isabella. John står med revolvern dragen mot kvinnan som han har en kärleksaffär med. Isabella bedyrar sin oskuld och uppger att hon har blivit vilseled av en man som använt kodnamnet svart kung. John hajar till och bestämmer sig för att låta Isabella gå.

Isabella ger John en adress där hon och den svarta kungen ska träffas. John beger sig dit i stället för Isabella. Vid tågstallarna möter han sin goda kollega Aberman. John konfronterar honom och ifrågasätter hur han har kunnat blanda in Isabella. Aberman uppger att han under en razzia förra månaden hittade en intressant telefonlista. Tyvärr tog dess ägare, bland sina vänner känd som Svart Kung, livet av sig innan han förklarade dess innebörd. De flesta numren verkade inte leda någon vart. Men på ett av dem fick Aberman kontakt med en person som kallade sig svart gam. Aberman förklarar för John att han kände igen rösten och för Johns skull haft som mening att kolla upp om det verkligen var Isabella som är Svart Gam.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-00721

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare