Emelie Kastberg
STUDENTEN

Synopsis

Äntligen är det dags. Vera har tagit studenten och det ska självklart firas. Veras föräldrar skildes när hon var 10 år gammal och sedan dess pratar dem inte med varandra mer en nödvändigt, oftast frågor som rör Vera. Men idag ska Veras släkt samlas hemma hos Veras mamma Karin. Karin har ägnat hela morgonen för att kunna göra den bästa mottagningen för Vera genom att pynta och laga alldeles för mycket mat. Men hon gör nog egentligen det mest för att imponera på Lars, Veras pappa och hans fru Lisa. Farmor Rita kommer också för att fira Veras student. Rita älskar sitt barnbarn och sin son Lars och har blivit så pass gammal så hon struntar i alla och säger jämt vad hon tycker och tänker, både på gott och ont. Mottagningen närmar sig och Veras föräldrar lovar att dem inte ska bråka utan ägna all sin tid åt henne. Det går bra till en början men tillslut rivs gamla sår upp och studentfesten handlar om allt annat utom Vera. Detta sätter hon stopp...

Äntligen är det dags. Vera har tagit studenten och det ska självklart firas. Veras föräldrar skildes när hon var 10 år gammal och sedan dess pratar dem inte med varandra mer en nödvändigt, oftast frågor som rör Vera.

Men idag ska Veras släkt samlas hemma hos Veras mamma Karin. Karin har ägnat hela morgonen för att kunna göra den bästa mottagningen för Vera genom att pynta och laga alldeles för mycket mat. Men hon gör nog egentligen det mest för att imponera på Lars, Veras pappa och hans fru Lisa. Farmor Rita kommer också för att fira Veras student. Rita älskar sitt barnbarn och sin son Lars och har blivit så pass gammal så hon struntar i alla och säger jämt vad hon tycker och tänker, både på gott och ont.

Mottagningen närmar sig och Veras föräldrar lovar att dem inte ska bråka utan ägna all sin tid åt henne. Det går bra till en början men tillslut rivs gamla sår upp och studentfesten handlar om allt annat utom Vera. Detta sätter hon stopp för på ett ganska ovanligt sätt, men tillslut får hon en studentfest som bara handlar om henne.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01674

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare