Kevin Brown
Spotlight

Synopsis

Efter förra årets sucee av ungdomsserien "Spotlight" med ett avsnitt varje fredag är det dags för projektering inför säsong 2. Spotlight är ungdomsserien som sätter ungdomarnas röster, berättelser och ungdomsperspektiv i fokus. Serien är en porträttserie från olika delar i Borlänge med fokus på olika perspektiv och berättelser om hur det är att vara ung idag. Serien har sitt fokus på att synliggöra och skapa en medvetenhet i vardagsproblematik, insikter och händelser som ungdomar är med om i sin vardag. Serien syftar till att både inspirera men också motivera andra ungdomar att genom film skapa förståelse och medvetenhet om olikheter för att stärka de gemensamma skillnaderna - Ung i Borlänge. Serien arbetar utifrån ett normkritiskt perspektiv med social hållbarhet och ett tydligt ställningstagande mot en positiv värdegrund i fokus. Säsongen snittade 6 tusen visningar utan marknadsföring per avsnitt, och inför säsong 2 har trycke...

Efter förra årets sucee av ungdomsserien "Spotlight" med ett avsnitt varje fredag är det dags för

projektering inför säsong 2.

Spotlight är ungdomsserien som sätter ungdomarnas röster, berättelser och ungdomsperspektiv i fokus. Serien är en porträttserie från olika delar i Borlänge med fokus på olika perspektiv och berättelser om hur det är att vara ung idag. Serien har sitt fokus på att synliggöra och skapa en medvetenhet i vardagsproblematik, insikter och händelser som ungdomar är med om i sin vardag.

Serien syftar till att både inspirera men också motivera andra ungdomar att genom film skapa förståelse och medvetenhet om olikheter för att stärka de gemensamma skillnaderna - Ung i Borlänge.

Serien arbetar utifrån ett normkritiskt perspektiv med social hållbarhet och ett tydligt ställningstagande mot en positiv värdegrund i fokus.

Säsongen snittade 6 tusen visningar utan marknadsföring per avsnitt, och inför säsong 2 har trycket varit stort på ungdomar som vill medverka.

Hela processen från workshop - manusförfattning - inspelning och filmvisning är en skapande och framförallt stärkande process för många ungdomar som gör en betydelsefull skillnad för den egna identitetsutvecklingen men även den långsiktiga framtidstron i Borlänge

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-01638

Projektmedlemmar

Medverkande