Linnea Thorslund
Skål för framtiden

Synopsis

Synopsis Av Linnea Thorslund Skål för framtiden är en lättsam, hjärtevärmande skildring om att våga förlåta sig själv och vägen till självacceptans. Vi får följa resan från att vara för rädd för att älska den man vill till att känna hopp och det välkända pirret i magen. Bengt Andersson, 53, är en fåordig, tillbakadragen man som har kommit till en punkt i sitt liv där han har valt att nöja sig med en måttligt glädjande tillvaro. Han har under lång tid gömt sin sexuella läggning för sin familj och omgivning i rädsla för att inte bli accepterad. Efter skilsmässa och dotterns utflyttande kontaktar han sin barndomskärlek Alexander och ett hopp föds om att återuppta det som en gång har förlorats. Filmen i korthet: När dottern Emma flyttpackar finner hon en polaroidbild på Bengt och Alexander från deras studentexamen. Hon oroar sig över Bengts ensamma tillvaro och försöker pusha honom att återuppta kontakten men han vågar inte. I en flashba...

Synopsis

Av Linnea Thorslund

Skål för framtiden är en lättsam, hjärtevärmande skildring om att våga förlåta sig själv och vägen till självacceptans. Vi får följa resan från att vara för rädd för att älska den man vill till att känna hopp och det välkända pirret i magen.

Bengt Andersson, 53, är en fåordig, tillbakadragen man som har kommit till en punkt i sitt liv där han har valt att nöja sig med en måttligt glädjande tillvaro. Han har under lång tid gömt sin sexuella läggning för sin familj och omgivning i rädsla för att inte bli accepterad. Efter skilsmässa och dotterns utflyttande kontaktar han sin barndomskärlek Alexander och ett hopp föds om att återuppta det som en gång har förlorats.

Filmen i korthet:

När dottern Emma flyttpackar finner hon en polaroidbild på Bengt och Alexander från deras studentexamen. Hon oroar sig över Bengts ensamma tillvaro och försöker pusha honom att återuppta kontakten men han vågar inte. I en flashback får vi reda på att han sårade Alexander den kvällen genom att avvisa hans kärleksförklaring. Detta gör att Bengt börjar tänka på Alexander igen. När han upptäcker att Alexander är tillbaka i staden tar han mod till sig att kontakta honom. De möts upp över en öl på puben där de alltid hängde under sina ungdomsår. Under sitt möte går de igenom pinsamma tystnader, pirr i magen och hjärtskärande ursäkter samt efterlängtade förlåtelser. Filmen avslutas med att de kramar om varandras händer och skålar för en framtid som återförenade vänner och kanske kärlekar.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-01483

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare