Matilda Friman
Röda mattan

Synopsis

Filmen utspelar sig i Orsa där en stor världspremiär ska äga rum på biografen Röda kvarn. De två skådespelarna i den aktuella filmen "Röda Mattan" förbereder sin entré inför premiären. Förberedelserna pågår noggrant och dramatiskt hemma hos de två skådespelarna. De är nervösa och spända inför premiären. De sminkar och gör sig iordning och väntar på att pressen ska höra av sig. Telefonen ringer ständigt men det är aldrig pressen, utan vardagliga samtal som de irriterat avfärdar. Sen ringer en person och säger att "limousinen är framkörd"! Skådespelarna skyndar ut, uppklädda med fjäderboor, stass, tingeltangel osv och går in i den lyxiga limousinen. Limousinen kör genom Orsa och skådespelarna vinkar till beundrare längs gatorna. De är framme vid Röda kvarn och stiger ur bilen för att bemöta folkets jubel och konfetti men endast en ensam far med sina två döttrar står och väntar. Skådespelarna går ut på röda mattan och betraktar de enda åskåda...

Filmen utspelar sig i Orsa där en stor världspremiär ska äga rum på biografen Röda kvarn. De två skådespelarna i den aktuella filmen "Röda Mattan" förbereder sin entré inför premiären. Förberedelserna pågår noggrant och dramatiskt hemma hos de två skådespelarna. De är nervösa och spända inför premiären. De sminkar och gör sig iordning och väntar på att pressen ska höra av sig. Telefonen ringer ständigt men det är aldrig pressen, utan vardagliga samtal som de irriterat avfärdar. Sen ringer en person och säger att "limousinen är framkörd"! Skådespelarna skyndar ut, uppklädda med fjäderboor, stass, tingeltangel osv och går in i den lyxiga limousinen.

Limousinen kör genom Orsa och skådespelarna vinkar till beundrare längs gatorna.

De är framme vid Röda kvarn och stiger ur bilen för att bemöta folkets jubel och konfetti men endast en ensam far med sina två döttrar står och väntar. Skådespelarna går ut på röda mattan och betraktar de enda åskådarna. "Alla är säkert därinne" säger de och går in i foajén på Röda Kvarn. Där är det fullsmockat med barn i 5-årsåldern. Skådespelarna tittar sig förvirrat omkring och frågar personen i biljettkassan efter premiären till "Röda mattan". Biljettförsäljaren svarar att det idag bara visas en tecknad barnfilm. Skådepelarna står uppklädda mitt i misären och går till slut ut ur foajén när de inser att det inte är någon premiär.

När de kommer ut ser de att det inte finns någon röd matta och att limousinen egentligen är en skrothög. Bilen rasar nästan ihop och Röda Kvarn som förut såg pampigt ut förefaller nu sjaskigt och smutsigt. Chauffören känner de nu igen som deras luggslitna kompis. De sätter sig i baksätet och ber honom köra dem till Amore, den lokala pizzerian. De flyr iväg i den skruttiga bilen och delar på en cigarett, besvikna, och tittar håglöst ut genom fönsterna.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01727

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare