Julia Bengtson
Risetstämman 2023

Synopsis

Risetstämman är en musik-, konst- och kulturstämma som genomförs på en gård i byn Riset strax utanför Sundborn. Stämman har uppförts 2021 och 2022, och mottagits väl av såväl press som besökare. Ledord är nyskapande, genreöverskridning och tillgänglighet. Risetstämman är skapad med ungas möjlighet att mötas och inspireras av varandra som ett av sina huvudsakliga syften. Genom att år 2023 ha en större representation av olika konstnärliga uttryck hoppas vi locka en ännu bredare publik i år för att ytterligare verka för folkbildning och konstnärlig gränsöverskridning, något som i sin tur möjliggör ännu större kreativt utbyte. Nytt för i år är att vi vill bjuda in ett uttryck som ännu inte funnits på stämman; filmen. Målsättningen är att boka en lokal filmkonstnär som kan visa ett valfritt verk. Breddandet av de konstnärliga uttrycken blir för stämmans del ett sätt att utforska hur film kan bli en del av ett annars relativt musikförknippat stäm...

Risetstämman är en musik-, konst- och kulturstämma som genomförs på en gård i byn Riset strax utanför Sundborn. Stämman har uppförts 2021 och 2022, och mottagits väl av såväl press som besökare. Ledord är nyskapande, genreöverskridning och tillgänglighet.

Risetstämman är skapad med ungas möjlighet att mötas och inspireras av varandra som ett av sina huvudsakliga syften. Genom att år 2023 ha en större representation av olika konstnärliga uttryck hoppas vi locka en ännu bredare publik i år för att ytterligare verka för folkbildning och konstnärlig gränsöverskridning, något som i sin tur möjliggör ännu större kreativt utbyte. Nytt för i år är att vi vill bjuda in ett uttryck som ännu inte funnits på stämman; filmen. Målsättningen är att boka en lokal filmkonstnär som kan visa ett valfritt verk.

Breddandet av de konstnärliga uttrycken blir för stämmans del ett sätt att utforska hur film kan bli en del av ett annars relativt musikförknippat stämmoformat. Vi ser det som en utveckling av vad stämman kan vara, och också en riktning vi vill fortsätta arbeta i. Målet är att fortsätta tänja på de förutfattade meningarna om vad en stämma kan vara, samt att kunna erbjuda ett så mångfacetterat och kulturrikt evenemang som möjligt.

Till ändamålet har en projektor av hög kvalitet införskaffats.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-02106

Projektmedlemmar

Medverkande