Anders Israels
Payoff

Synopsis

Filmen PAYOFF börjar med en man som bor ensam i en stuga långt ute i ingenstans. Vi får se mannens vardagliga liv, men någonting är på gång. Mannen verkar fundera på något och sitter bland annat och läser en mystisk mapp. Plötsligt rullar en bil in på uppfarten. Mannen får panik och börjar riva ihop sina saker. Någonting är uppenbarligen på gång. Bilen stannar och någon kliver ut samtidigt som mannen frenetiskt samlar ihop sina saker och skyndar sig mot dörren. Men innan han hinner ut möts han av en mörk siluett i fönstret i dörren, och ljudet av att någon försöker öppna den. I panik börjar han leta efter ett gömställe och bestämmer sig för att gömma sig i en garderob. Precis i sista stund hinner mannen få med sig mappen som låg kvar på bordet och försvinna in i garderoben samtidigt som ytterdörren går upp. In kommer ett äldre par. Man förstår av vad dom säger att det faktiskt är dom som bor i stugan! Mannen betraktar dom nervöst innifrån garde...

Filmen PAYOFF börjar med en man som bor ensam i en stuga långt ute i ingenstans.

Vi får se mannens vardagliga liv, men någonting är på gång. Mannen verkar fundera på något och sitter bland annat och läser en mystisk mapp. Plötsligt rullar en bil in på uppfarten. Mannen får panik och börjar riva ihop sina saker. Någonting är uppenbarligen på gång. Bilen stannar och någon kliver ut samtidigt som mannen frenetiskt samlar ihop sina saker och skyndar sig mot dörren. Men innan han hinner ut möts han av en mörk siluett i fönstret i dörren, och ljudet av att någon försöker öppna den. I panik börjar han leta efter ett gömställe och bestämmer sig för att gömma sig i en garderob. Precis i sista stund hinner mannen få med sig mappen som låg kvar på bordet och försvinna in i garderoben samtidigt som ytterdörren går upp.

In kommer ett äldre par. Man förstår av vad dom säger att det faktiskt är dom som bor i stugan! Mannen betraktar dom nervöst innifrån garderoben. Nu börjar man undra vem mannen egentligen är och vad han gör där. Spänningen ökar när den äldre mannen (som heter Sture) börjar närma sig garderoben. Efter en stund spänning och "kommer han bli upptäckt"-känsla rycks garderobsdörren plötsligt upp. Där står Sture. Mannen försöker gömma sig igen, men Sture sliter ut honom och trycker ner honom på golvet. Mannen ropar till sitt försvar att han är lantbrevbärare. Sture stirrar förvirrat på honom, och hans reaktion är något oväntad.

Sture börjar bete sig jättemärkligt. Han ropar sarkastiskt "Jahaaaaa! Lantbrevbärare! Det förklarar ju allt!". Han börjar bli riktigt obehaglig. Sture hämtar en golfklubba ur en golfbag.

Mannen försöker resa sig, men Sture trycker ner honom och slår honom i sidan. Stures fru (Karin) kommer in i allt tumult, och beter sig lika konstigt som sture. De är uppenbarligen inga vanliga människor. Mannen börjar berätta vem han är och vad han gör där. Han förklarar att hans postbil gick sönder när han skulle leverera ett paket till dom, så han gick dit för att få hjälp. När han kom till stugan var ingen hemma, men det var tänt i köket, och dörren var öppen så han gick in. Där såg han ett foto, och kände igen mannen (alltså Sture) på fotot. Mannen säger att han heter Nils Ekberg.

Sture blir stel när han hör namnet. Han vill genast att mannen ska gå. Karin förstår ingenting. Det visar sig att NIls Ekberg är Stures riktiga namn, att han är efterlyst av polisen, samt att han är mannens frånvarande pappa! Mannen försöker prata med honom, om varför han lämnade sin familj och om allt han har gjort. Han försvarar sig med att förklara vilket farligt olagligt liv han levt. Sture insisterar på att mannen går därifrån. Mannen ser missnöjt på honom, och går sedan därifrån. När mannen lämnar huset knäpper han upp sin skjorta och plockar bort en mikrofon som är tejpad på hans bröst. Han ger mikrofonen och mappen från tidigare till en polis som väntar, samtidigt som en insatsstyrka rusar in i stugan.

SLUT.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00703

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare