Olle Ferner
Orkestern - Domedagsresonansen

Synopsis

OBS! Detta är Synopsis för den tilltänkta TV-Serien. Det som nu skall spelas in är en teaser för konceptet, en slags pilot. ORKESTERN - SYNOPSIS TV-SERIE FICTION/ÄVENTYR/SKRÄCK Världen har bett om dödshjälp och uppgiften har landat på Arkitekternas bord. Deras plan är att eskalera förfallet med hjälp av palindrommusik. Det är 1800-tal och Arkitekternas sista anhalt är en liten isolerad stad i en vik i Bruna Havet. Men stadsplaneringen blir förstörd och den mänskliga faktorn får en större roll än de är vana vid. Med hjälp av skymningsoperatörerna, en samling dvärgar, så börjar de framställa en smitta som säkerhetslina. Herr Avsmak, en nybliven far och före detta kompositör, faller från en stege och detta resulterar i hjärt- och ljungräddningens upptäckt. När Herr Avsmak sedan vaknar ur koman inser han att världen inte är sig lik, stadspulsen har ökat i tempo. Han kommer över en av Arkitekternas speldosor och knäcker förfallshymnens kod. Däre...

OBS! Detta är Synopsis för den tilltänkta TV-Serien. Det som nu skall spelas in är en teaser för konceptet, en slags pilot.

ORKESTERN - SYNOPSIS

TV-SERIE

FICTION/ÄVENTYR/SKRÄCK

Världen har bett om dödshjälp och uppgiften har landat på Arkitekternas bord. Deras plan är att eskalera förfallet med hjälp av palindrommusik. Det är 1800-tal och Arkitekternas sista anhalt är en liten isolerad stad i en vik i Bruna Havet. Men stadsplaneringen blir förstörd och den mänskliga faktorn får en större roll än de är vana vid. Med hjälp av skymningsoperatörerna, en samling dvärgar, så börjar de framställa en smitta som säkerhetslina.

Herr Avsmak, en nybliven far och före detta kompositör, faller från en stege och detta resulterar i hjärt- och ljungräddningens upptäckt. När Herr Avsmak sedan vaknar ur koman inser han att världen inte är sig lik, stadspulsen har ökat i tempo. Han kommer över en av Arkitekternas speldosor och knäcker förfallshymnens kod. Därefter komponerar han en visa som skall ge motsatt effekt och bestämmer sig för att starta en orkester. Han samlar ihop medlemmarna, ständigt jagad av Arkitekternas lakejer som försöker hejda hjärt- och lungräddningens framfart.

Slutligen läcker den färdiga pestsmittan ut och Arkitekterna flyr, omedvetna om att de har pesten med sig ombord. De enda som kommer levande därifrån är Herr Avsmaks dotter som blivit kidnappad av en överläkare för att hon har hjärt- och lungräddningens anvisningar tatuerad på ryggen. Överläkaren planerar att segla över havet för att ta åt sig äran som hjärt- och lungräddningens skapare, men det är en annan historia.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-00633

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare