Malin Levanon
OFF RADAR

Synopsis

SYNOPSIS Året är 2024. Vi följer Uma (40) på en shoppingrunda där hon maskerat sig under en burka. Hon går flera vändor och bunkrar upp mat från olika affärer. På apoteket köper hon onormalt stora mängder hygienartiklar med kontanter. Vi är ständigt med Uma i hennes oro när hon ser sig om över axeln, Då hon hemma tar av sig märker vi att hon är en blond svensk kvinna under burkan. Uma får en kväll ett sms som får henne att stelna av skräck, varefter hon desperat karvar ut ett chip i sin vänsterhand. Efteråt cyklar hon till västerbron och slänger chipet ner i vattnet. Nästa dag dyker mannen upp utanför hennes lägenhet. Hon upptäcker honom innan han ser henne och lyckas fly med hjälp av burkan och en rullväska. Vi följer Umas flykt i ett näst intill kontantlöst samhälle då hon tar sig ut på landet med buss. Publiken upptäcker här hennes graviditet. Uma smyger förbi sin mammas hus och smygkikar på henne genom ett fönster men hon vågar inte gå in då...

SYNOPSIS

Året är 2024. Vi följer Uma (40) på en shoppingrunda där hon maskerat sig under en burka. Hon går flera vändor och bunkrar upp mat från olika affärer. På apoteket köper hon onormalt stora mängder hygienartiklar med kontanter. Vi är ständigt med Uma i hennes oro när hon ser sig om över axeln, Då hon hemma tar av sig märker vi att hon är en blond svensk kvinna under burkan. Uma får en kväll ett sms som får henne att stelna av skräck, varefter hon desperat karvar ut ett chip i sin vänsterhand. Efteråt cyklar hon till västerbron och slänger chipet ner i vattnet. Nästa dag dyker mannen upp utanför hennes lägenhet. Hon upptäcker honom innan han ser henne och lyckas fly med hjälp av burkan och en rullväska. Vi följer Umas flykt i ett näst intill kontantlöst samhälle då hon tar sig ut på landet med buss. Publiken upptäcker här hennes graviditet. Uma smyger förbi sin mammas hus och smygkikar på henne genom ett fönster men hon vågar inte gå in då hon är rädd för att bli spårad av mammans chip och dator. Vi ska här få indicier på att Uma är sjuk i paranoia. Uma fortsätter gå mot familjens sommarstuga där hon bryter sig in och så småningom föder sitt barn i ensamhet. Samtidig ser vi mannen leta efter henne på platsen hon kastat sitt chip.

Min vision är att vi som publik konstant ska försöka lokalisera oss och vilja veta om kvinnan är paranoid eller om det händer på riktigt samtidigt som vi är med henne i hennes rädsla. Kommer jobba mycket med spänningsbyggande. Det ska finnas ett förhöjt tillstånd av en inre värld som inger hopp om att hon ska hitta en plats där hon är fri med sitt barn. Att det finns en lycklig utgång.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01702

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare