Ashkan Kamjar
Nu eller Aldrig

Synopsis

Filmen börjar med bilder på två välklädda killar i 20-års åldern. De är i närheten av Rians barndomshem. Dom står mittemot varandra, bara några meter emellan med varsin kabinväska. Rian fiskar upp ett paket Marlboro Gold ur fickan och gör sig upptagen med det. Han knäpper fram en cigarett och tänder. Han drar förbittrat ett djupt bloss av cigaretten och tänker. Samtidigt kollar Andreas förvånat på. Rian skall efter många år ”komma ut” till sina föräldrar. Därav attityden. Väl där diskuterar dem livligt, bollar tänkbara scenarior fram och tillbaka och vrider och vänder på problemet. Andreas å ena sidan är fruktansvärt trött och frustrerad över att behöva leva i en lögn. Han önskar och hoppas att Rian en gång för alla tar kontrollen över sin rädsla. Rian å andra sidan försöker obekvämt och oturligt säga till Andreas att hans föräldrar inte är världens lättaste att göra med. Manus och förproduktion sker i här i Falun, men av logistisk...

Filmen börjar med bilder på två välklädda killar i 20-års åldern.

De är i närheten av Rians barndomshem. Dom står mittemot varandra, bara några meter emellan med varsin kabinväska. Rian fiskar upp ett paket Marlboro Gold ur fickan och gör sig upptagen med det. Han knäpper fram en cigarett och tänder. Han drar förbittrat ett djupt bloss av cigaretten och tänker. Samtidigt kollar Andreas förvånat på.

Rian skall efter många år ”komma ut” till sina föräldrar. Därav attityden.

Väl där diskuterar dem livligt, bollar tänkbara scenarior fram och tillbaka och vrider och vänder på problemet. Andreas å ena sidan är fruktansvärt trött och frustrerad över att behöva leva i en lögn. Han önskar och hoppas att Rian en gång för alla tar kontrollen över sin rädsla. Rian å andra sidan försöker obekvämt och oturligt säga till Andreas att hans föräldrar inte är världens lättaste att göra med.

Manus och förproduktion sker i här i Falun, men av logistiska (team) skäl kommer jag att spela in filmen i Göteborg. Men eftersom att filmen har tre locations vilket inte direkt visar på vilken stad filmen utspelar sig i så är möjligheten att spela in filmen i Falun där. Men jag är ute efter ett idylliskt villaområde som ska representera området jag själv som ung växte upp i. Jag bor och studerar i Falun för tillfället.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01503

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare