Kristin Danielsson
Monster

Synopsis

Monster är en actionfylld krigsfantasy som spelar sig i nutid. Filmen handlar om Alva Bengtsson som beger sig iväg till England på en språkresa. Resan blir längre än hon tänkt sig. Organisationen som Alva reser för har nämligen en överenskommelse med en hemlig militärbas som just då rekryterar in nytt folk. Militärbasen är en organisation som går under namnet Z-armen som bildades under första världskriget. Organisationen jobbar med att förinta ett monster som folk enbart tror är en myt. Men forskarna tror annat. Därför är det inte många i armen som vet vad de egentligen strider mot, inte ens militärerna själva. Väl i armen möter Alva Heylin Haffner som hon gör grundutbildningen tillsammans med. Väl under utbildningen börjar det hända mystiska saker, bland annat försvinner Heylin spårlöst under ett uppdrag. Under denna tid börjar Alva få reda på hemligheter som legat i hennes familj och mer om vad forskarna i armen egentligen är ute efter. När de...

Monster är en actionfylld krigsfantasy som spelar sig i nutid. Filmen handlar om Alva Bengtsson som beger sig iväg till England på en språkresa. Resan blir längre än hon tänkt sig. Organisationen som Alva reser för har nämligen en överenskommelse med en hemlig militärbas som just då rekryterar in nytt folk. Militärbasen är en organisation som går under namnet Z-armen som bildades under första världskriget. Organisationen jobbar med att förinta ett monster som folk enbart tror är en myt. Men forskarna tror annat. Därför är det inte många i armen som vet vad de egentligen strider mot, inte ens militärerna själva. Väl i armen möter Alva Heylin Haffner som hon gör grundutbildningen tillsammans med. Väl under utbildningen börjar det hända mystiska saker, bland annat försvinner Heylin spårlöst under ett uppdrag. Under denna tid börjar Alva få reda på hemligheter som legat i hennes familj och mer om vad forskarna i armen egentligen är ute efter. När de väl finner Heylin igen är hon täckt av underliga sår som liknar en blandning av brännskador och frostskador. Hennes beteende blir allt mer oroväckande vilket också får Alva att förstå att det här inte var Heylins första tid i Z-armen.

Det mytiska Monstret som lurar på armen hotar hela världen på en mänsklig undergång som gör Alva och armen allt mer desperata för att förinta det.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01498

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare