Emil Böhm
Mine Control or Mind Control?

Synopsis

Långt ner i gruvan är det kallt och rått, vem vet vad som finns där nere. Utanför kör ett gäng ungdomar med sina bilar i snabb fart, de ser skylten och kör in dit den visar och snart är dem framme vid gruvhuset. 2 bilar och 8 ungdomar kliver ut från bilarna, de spelar hög musik från ena bilen och basen dunkar högt och de sjunger och skriker med. Helt plötsligt hör man världens explosion, sirener, alla lampor i området släcks och all elektronik stängs av, musiken tystnar och alla bilar i området med larm börja tjuta. Från gruvan hör man någon konstig musik, ungdomarna lockas av musiken och de går alla som på trans ner i gruvan. Man hör någon skrika och plågas från gruvan men ungdomarna är redan i trans så de hör inget. Ungdomarna går längre neråt och musiken hörs högre och skriken kommer närmare. Sirener hörs i bakgrunden och bilarna slutar att ljuda och nu skäller alla hundar i området istället, det är en konfektion av ljud, ungdomarna är...

Långt ner i gruvan är det kallt och rått, vem vet vad som finns där nere.

Utanför kör ett gäng ungdomar med sina bilar i snabb fart, de ser skylten och kör in dit den visar och snart är dem framme vid gruvhuset.

2 bilar och 8 ungdomar kliver ut från bilarna, de spelar hög musik från ena bilen och basen dunkar högt och de sjunger och skriker med.

Helt plötsligt hör man världens explosion, sirener, alla lampor i området släcks och all elektronik stängs av, musiken tystnar och alla bilar i området med larm börja tjuta.

Från gruvan hör man någon konstig musik, ungdomarna lockas av musiken och de går alla som på trans ner i gruvan.

Man hör någon skrika och plågas från gruvan men ungdomarna är redan i trans så de hör inget.

Ungdomarna går längre neråt och musiken hörs högre och skriken kommer närmare.

Sirener hörs i bakgrunden och bilarna slutar att ljuda och nu skäller alla hundar i området istället, det är en konfektion av ljud, ungdomarna är snart framme i gruvan och inser vart skriken kommer ifrån. På väggen hänger en ung tjej som ser väldigt trött ut och har blivit utsatt för något våld. Ungdomarna går fortfarande på led in och förbi tjejen som skriker åt dem att vakna och ta er här ifrån. I bakgrunden ser man några svarta figurer röra sig och då stannar ungdomarna upp.

Från transen ser ungdomarna skräckbilderna och man ser paniken sprida sig i ansiktena och de försöker ringa på sina mobiler men de är stendöda.

Ur skuggorna kommer 3 figurer som ser väldigt skrämmande ut och allt blir tyst och det enda man hör är droppandet av vattnet i gruvan.

Ungdomarna börjar skrika och ser väldigt plågade ut, tjejerna i gänget försöker gömma sig bakom killarna men det tjänar inte till för de killarna slits itu direkt och tjejerna blir täckta i blod. Chocken av blodet gör att tjejerna svimmar.

I nästa scen ser man hur tjejerna hängs upp längs väggen i gruvan och de vaknar till efterhand. Paniken syns i ögonen och man hör någon släpa med något tungt och sen hör man en duns och första skriket från den första tjejen och då ser dem andra hur någon våldför sig med våld på henne med något trubbigt och allt hår bara åker av. Tjej efter tjej blir av med håret.

Då dyker de andra två figurerna upp och inspekterar deras nya offer och då hörs konversation i mellan alla tre och en av tjejerna frågar i panik, vad ska ni göra med oss? Då ser man närbild på en av figurerna som säger till tjejen, ni är mat! Och sen hör man elaka skratt och skrik från tjejerna.

Första tjejen väljs ut och tas dragandes och motståndsfullt in i ett rum där det står ett bord och runt om ser man tortyrredskap, hon läggs upp på bordet och blir fastspänd. Klassisk musik börjar spelas upp och paniken i tjejens ögon syns och då kommer den stora figuren och tittar djupt i hennes ögon och säger, du kan antingen streta emot eller bara ge dig till det som komma skall. Musiken ekar och höjs högre i rummet och skriken tystas av musiken. Ute där resten av tjejerna hänger så pratar de med varandra och undrar vad som sker med henne dem tog och vad som ska ske med dem. In kommer den kortaste av figurerna och skriker tystnad, maten får inte prata med varandra. Gråt och panik utbryter och då ser man hur tjejen som var fastbunden kommer naken springandes med en yxa i handen och hugger ner den korta och då kommer den mellersta runt hörnet och då ser man att han springer mot den nakna med yxan i högsta läge och tumult utbryter, och den unga nakna tjejen lyckas få figuren på fall och hugger tills blodet sprutar. Tystnad utbryter och musiken har börjat hacka från tortyrrummet och den unga nakna tjejen kommer till sans och tar ner sina vänner och det tidigare offret och de tar sig ur gruvan och en ny morgon har börjat. De hittar killarnas delar och går igenom kläderna och hittar bilnycklar. De tar sig mot bilarna och hoppar in och kör iväg.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-00965

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare