Tobias Ingels
Konsten att fatta mod

Synopsis

Snöns första lager gömmer vår oskuld… Michael 8år får under en väldigt kort tid lära sig att han själv och världen han lever i har andra sidor än han själv anat. I en kort metaforisk resa så går Michael genom en förvandling där hans barndoms oskuldsfullhet är priset. Det handlar om svek, förtroende och aggression och kanske också att se någon nära i ett nytt ljus. Michael faller ut med sin vän Criss över att kyssa en död mus, någonting brister inom Michel när inte Criss kysser musen, så i vrede piskar han Criss med sitt bälte. Detta berättar han för sin farfar som bestämmer sig för att de ska besöka Criss och be om ursäkt. Criss far å andra sidan är ej intresserad av en ursäkt utan anser att modellen öga för öga, tand för tand ska åberopas. Michaels farfar slår då ihjäl en påstådd medhavd mus i en påse och erbjuder sig att ta på sig att bli piskad emot att Criss far kysser musen. Filmen slutar med att Michael och farfar går hem i en värld som...

Snöns första lager gömmer vår oskuld…

Michael 8år får under en väldigt kort tid lära sig att han själv och världen han lever i har andra sidor än han själv anat.

I en kort metaforisk resa så går Michael genom en förvandling där hans barndoms oskuldsfullhet är priset.

Det handlar om svek, förtroende och aggression och kanske också att se någon nära i ett nytt ljus.

Michael faller ut med sin vän Criss över att kyssa en död mus, någonting brister inom Michel när inte Criss kysser musen, så i vrede piskar han Criss med sitt bälte.

Detta berättar han för sin farfar som bestämmer sig för att de ska besöka Criss och be om ursäkt.

Criss far å andra sidan är ej intresserad av en ursäkt utan anser att modellen öga för öga, tand för tand ska åberopas.

Michaels farfar slår då ihjäl en påstådd medhavd mus i en påse och erbjuder sig att ta på sig att bli piskad emot att Criss far kysser musen.

Filmen slutar med att Michael och farfar går hem i en värld som inte riktigt är den samma som när de gick hemifrån…

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00705

Projektmedlemmar

Medverkande