Kacper Mierkiewicz
Konst på isen

Synopsis

“Konst på isen” är tänkt att vara en inspirerande och känslomässigt engagerande kortfilmsdokumentär på ca 10-15 minuter. Den handlar om vintersporten konståkning inom en konståkningsklubb i Dalarna. Konståkning är en sport som kräver mycket teknisk kompetens. Ibland kan det handla om hårfina gränser mellan succe och misslyckande. Huvudpersonerna i filmen är Beatrice Hargefeldt som är en före detta tävlande konståkare som idag är tränare i klubben samt klubbens medlemmar. Enligt Beatrice handlar konståkning om mycket mer än bara sport. Det är en ren konstform och ett sätt att hitta sig själv och en lösning på många svåra situationer i livet. Tanken är att filmen ska exponera konståkningens inflytande på åkarnas liv genom vänskap, träning, utmaningar, samhörighet, inspiration, konst mm. Förhoppningen är att tittarna ska utveckla en sympati till karaktärerna i filmen och känna sig inspirerade och motiverade till att själva testa på konståkning...

“Konst på isen” är tänkt att vara en inspirerande och känslomässigt engagerande kortfilmsdokumentär på ca 10-15 minuter. Den handlar om vintersporten konståkning inom en konståkningsklubb i Dalarna. Konståkning är en sport som kräver mycket teknisk kompetens. Ibland kan det handla om hårfina gränser mellan succe och misslyckande.

Huvudpersonerna i filmen är Beatrice Hargefeldt som är en före detta tävlande konståkare som idag är tränare i klubben samt klubbens medlemmar.

Enligt Beatrice handlar konståkning om mycket mer än bara sport. Det är en ren konstform och ett sätt att hitta sig själv och en lösning på många svåra situationer i livet. Tanken är att filmen ska exponera konståkningens inflytande på åkarnas liv genom vänskap, träning, utmaningar, samhörighet, inspiration, konst mm. Förhoppningen är att tittarna ska utveckla en sympati till karaktärerna i filmen och känna sig inspirerade och motiverade till att själva testa på konståkning samtidigt som de som redan åker kan känna igenkänningsfaktor och se filmen som en fin historia att följa.

Berggrunden till filmen ska vara röster och bilder från intervjuer med Beatrice och andra tränare samt/eller åkare i klubben. Detta ska blandas med klipp från autentiska träningspass i klubben samt tävlingar samt klippbilder på miljön och omgivningen som filmas efter utförda intervjuer för att på ett vackert och inspirerande sätt visualisera och förstärka berättelserna.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinformation

#PR-02085

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare