Camilla Enquist
Kärlek av Plast

Synopsis

Erik är en filmstudent som inte finner sina lektioner speciellt givande. Han ägnar sin tid att drömma sig bort i sitt skrivande, någonting hans vänliga, men oförstående rumskompis Dunken inte direkt stöttar. För honom är tjejer det viktigaste, någonting som smittat av sig på Erik. Samtidigt står Skyltdockan i sin goth!punk butik, hon ser Erik varje gång han kommer in för att flirta med butiksägaren Gry. Men Erik börjar även lägga märke till Skyltdockan, och när butiken en dag lägger ner råkar dom i myllret av människor stöta ihop med varandra, och ljuv musik uppstår. Detta leder honom till beslutet att köpa henne, och ta hem henne till sin lägenhet. Erik bestämmer sig för att förverkliga Skyltdockan genom att göra en film om en student som blir kär i en Skyltdocka. I hans film så kan hon ha en personlighet och i filmens värld blir hon levande när de kysser varandra. Men in i Eriks liv och film kommer Rebecka för att spela Skyltdockan när hon b...

Erik är en filmstudent som inte finner sina lektioner speciellt givande. Han ägnar sin tid att drömma sig bort i sitt skrivande, någonting hans vänliga, men oförstående rumskompis Dunken inte direkt stöttar.

För honom är tjejer det viktigaste, någonting som smittat av sig på Erik.

Samtidigt står Skyltdockan i sin goth!punk butik, hon ser Erik varje gång han kommer in för att flirta med butiksägaren Gry. Men Erik börjar även lägga märke till Skyltdockan, och när butiken en dag lägger ner råkar dom i myllret av människor stöta ihop med varandra, och ljuv musik uppstår.

Detta leder honom till beslutet att köpa henne, och ta hem henne till sin lägenhet. Erik bestämmer sig för att förverkliga Skyltdockan genom att göra en film om en student som blir kär i en Skyltdocka. I hans film så kan hon ha en personlighet och i filmens värld blir hon levande när de kysser varandra. Men in i Eriks liv och film kommer Rebecka för att spela Skyltdockan när hon blir levande. Rebecka är allt som skyltdockan inte är. Hon pratar, tar för sig och framför allt är hon verklig... Hon visar även ett intresse för Erik. När Rebecka slutligen kysser honom, så börjar skyltdockan försöka stoppa deras förhållande genom att ändra historien i manuset. Eller är det bara var Erik vill ska hända? Dröm, film och verklighet börjar blandas. Men när scenen då Skyltdockan ska bli levande spelas in så förblir hon lika stum och död som tidigare.

Rebecka och Erik inleder ett förhållande, och Rebecka tvingar honom att lämna Skyltdockan i erotikbutiken i vilken de varit och filmat. Där går Skyltdockan sedan sönder och förs till soptippen. När Erik sedan sitter och redigerar filmen de gjort ser han det förhållande han ville ha och bestämmer sig för att få ett slut på hans och Rebeckas förhållande och framföra allt att få ett riktigt slut på filmen. Så han och Dunken kastar sig in i Dunken bil och kör i full fart mot sopstationen för att räddar skyltdockan. De hinner precis fram för att rädda Skyltdockan från containern med hårdplast, och Erik får det overkliga men lyckliga slut han önskat sig.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-00615

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare