Lasse Nohrstedt
Jorden anropar

Synopsis

Synopsis för Jorden anropar En sjuårig Kalle springer på stranden med ett leksaksrymdskepp som han håller upp över sig: ”Högre, högre!” ropar pojken. Där på stranden springer han förbi en vuxen Kalle, som tillsammans med sitt gäng från gruppboendet är på semester i Grekland. Ett meddelande från rymden kommer in - från Kalles vän Mira som befinner sig på ett rymdskepp. Mira är på väg till Skogsplaneten för att hälsa på deras gemensamma vän Femman som känner sig ensam och hon ber Kalle att följa med. Kalle svarar glatt ja efter att först ha kollat med sina kompisar från boendet. Vännernas högljudda glädje över rymdfärden leder till ett otäckt bråk med några män på orten. Mira som nu har landat lyckas avstyra bråket tillsammans med Berra som jobbar som personal på boendet. Väl uppe i rymden finner alla sig tillrätta på skeppet. Men det är en lång resa till Skogsplaneten och efter ett tag börjar en längtan efter vardag, rutiner och den välkända h...

Synopsis för Jorden anropar

En sjuårig Kalle springer på stranden med ett leksaksrymdskepp som han håller upp över sig: ”Högre, högre!” ropar pojken. Där på stranden springer han förbi en vuxen Kalle, som tillsammans med sitt gäng från gruppboendet är på semester i Grekland.

Ett meddelande från rymden kommer in - från Kalles vän Mira som befinner sig på ett rymdskepp. Mira är på väg till Skogsplaneten för att hälsa på deras gemensamma vän Femman som känner sig ensam och hon ber Kalle att följa med. Kalle svarar glatt ja efter att först ha kollat med sina kompisar från boendet. Vännernas högljudda glädje över rymdfärden leder till ett otäckt bråk med några män på orten. Mira som nu har landat lyckas avstyra bråket tillsammans med Berra som jobbar som personal på boendet.

Väl uppe i rymden finner alla sig tillrätta på skeppet. Men det är en lång resa till Skogsplaneten och efter ett tag börjar en längtan efter vardag, rutiner och den välkända hemmiljön att gro hos Kalles kompisar. Mira beslutar tillsammans med Berra att det är dags att åka hem. När skeppet landar på Jorden vägrar Kalle att lämna skeppet. Han saknar inte problemen och tjafset på boendet, och vill inte svika sin dröm om rymden och den ensamma Femman på Skogsplaneten.

Mira har tackat ja till att börja jobba som personal på gruppboendet, så Kalle åker ensam tillbaka ut i det stora svarta, på väg mot Skogsplaneten, flera ljusår därifrån. Genom ett fönster ser han sig själv som liten stå och vinka till skeppet som blir mindre och mindre.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-02105

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare