Philip Coroiu
Jasmine

Synopsis

Filmen utspelar sig i Prag under en vacker sommardag i juni när Alex kommer in genom dörren till ett vandrarhem med en stor resväska på ryggen. Han är svettig och bakfull och vill inget hellre än att äta lite mat och gå till sängs men när han vilar sina fötter träffar han Jasmine. En kort och mörkhårig tjej som inleder ett samtal genom att fråga ”what’s up?”. Alex väljer till slut en pubrunda i stan över sömn när Jasmine lyckas charma honom. En snabb dusch och en bussresa senare befinner sig Alex och Jasmine inne i stan, en kvart efter pubrundan börjat. När de konstaterat att den organiserade pubrundan inte längre är ett alternativ bestämmer de sig för att improvisera en egen pubrunda. På första puben inleder Jasmine ett samtal genom att ställa en ytlig fråga men byter snabbt riktigt när hon inser att deras tid tillsammans är för kort för meningslösa samtal vilket hon uttrycker smått enigmatiskt. Alex förstår däremot precis vad hon menar och kvä...

Filmen utspelar sig i Prag under en vacker sommardag i juni när Alex kommer in genom dörren till ett vandrarhem med en stor resväska på ryggen. Han är svettig och bakfull och vill inget hellre än att äta lite mat och gå till sängs men när han vilar sina fötter träffar han Jasmine. En kort och mörkhårig tjej som inleder ett samtal genom att fråga ”what’s up?”. Alex väljer till slut en pubrunda i stan över sömn när Jasmine lyckas charma honom.

En snabb dusch och en bussresa senare befinner sig Alex och Jasmine inne i stan, en kvart efter pubrundan börjat. När de konstaterat att den organiserade pubrundan inte längre är ett alternativ bestämmer de sig för att improvisera en egen pubrunda. På första puben inleder Jasmine ett samtal genom att ställa en ytlig fråga men byter snabbt riktigt när hon inser att deras tid tillsammans är för kort för meningslösa samtal vilket hon uttrycker smått enigmatiskt. Alex förstår däremot precis vad hon menar och kvällen fortsätter med ett outtalat mål att föra djupare diskussioner.

Samtidigt som alkoholberusning blir ett faktum börjar den tidigare nervositeten försvinna och Alex och Jasmine börjar prata om allt möjligt som människor tänker och känner när de är i tjugoårsåldern. Under kvällens gång blir Jasmine plötsligt väldigt danssugen och Alex släpas motvilligt ut på dansgolvet på en av pubarna. Där erkänner båda sin attraktion för varandra och Jasmine bygger till slut upp nog med mod för att kyssa Alex.

Kvällen slutar på vandrarhemmet där de i Alex säng somnar i varandras famn. Morgonen därpå vaknar Alex av att Jasmine måste hinna med ett tidigt tåg till Berlin. De bestämmer att ta kontakt med varandra över facebook och efter några pussar lämnar Jasmine honom liggandes i sängen där han tänker över den perfekta kvällen de spenderat tillsammans.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01476

Projektmedlemmar

Medverkande