Viktor Wallmark
I wanna dance with somebody

Synopsis

Projektet är att göra en kortfilm på 10- 15 minuter. Kortfilmen handlar om en mellanstadieklass som ska ha ett klassdisco. I klassen finns olika grupperingar och splittringar. Könsuppdelningen är tydlig och några anses vara coolare än andra vilket visas i form av att några elever på klassfesten blir utstötta. Under filmens gång dyker fler och fler konflikter upp bland eleverna och tillslut går det så långt att läraren inte kan hantera situationen längre. Klassfesten spårar ur. Filmen kommer också visa hur sociala medier spelar in i dessa konflikter och det kommer vara ett löpande tema under hela filmen. Syftet med filmen är att visa på vad som kan hända i en grupp där det finns en hierarki och hur sociala medier kan stärka dessa hierarkier, framförallt bland ungdomar. Tanken är också att visa hur de vuxna runtomkring(föräldrar och lärare), som kanske har en annan erfarenhet av sociala medier, hanterar situationen. Filmen kan liknas Anna Odells-...

Projektet är att göra en kortfilm på 10- 15 minuter. Kortfilmen handlar om en mellanstadieklass som ska ha ett klassdisco. I klassen finns olika grupperingar och splittringar. Könsuppdelningen är tydlig och några anses vara coolare än andra vilket visas i form av att några elever på klassfesten blir utstötta. Under filmens gång dyker fler och fler konflikter upp bland eleverna och tillslut går det så långt att läraren inte kan hantera situationen

längre. Klassfesten spårar ur. Filmen kommer också visa hur sociala medier spelar in i dessa konflikter och det kommer vara ett löpande tema under hela filmen. Syftet med filmen är att visa på vad som kan hända i en grupp där det finns en hierarki och hur sociala medier kan stärka dessa hierarkier, framförallt bland ungdomar. Tanken är också att visa hur de vuxna runtomkring(föräldrar och lärare), som kanske har en annan erfarenhet av sociala medier, hanterar situationen. Filmen kan liknas Anna Odells- Återträffen och de splittringar som råder i den klassen.

Filmen är delvis baserad på berättelser av de ungdomar som kommer att delta som skådespelare i filmen, men också egna erfarenheter och reflektioner kring händelser som jag själv varit med om. Saker som jag inte tänkte så mycket kring när det hände, men som jag senare har börjat reflektera över. Detta är en stor anledning till varför jag vill göra filmen. Det är ett ämne som jag tror många kan relatera till, och i takt med sociala mediers utveckling är det ett ämne som idag känns väldigt aktuellt. Ungdomars sätt att kommunicera med varandra förändras ständigt. Detta är något som jag tycker är viktigt att uppmärksamma.

Projektet kommer genomföras i samarbete med ungdomar från teatergrupper i Malmö som kommer att agera skådespelare i filmen. Jag som regissör och manusförfattare kommer att sköta det mesta med projektet, men under inspelning kommer jag ha med mig ett team som kommer att filma, hjälpa till med att ta ljud, sätta upp ljus, bygga upp en scen etc.

Denna synopsis är skriven av regissören Kristina Westgren som skrivit samt kommer regissera filmen.

Jag är videograf och kommer att filma "I wanna dance with somebody" med Kristina. Jag skriver även screenplayet.

Vi är båda från Falun.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01506

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare