Basliel Berhane
High Tide

Synopsis

Videon börjar med att etablera två miljöer med varsin dansare i siluett. Båda miljöerna är nedsläckta förutom i magasinet där altarfönstret är upplyst. Dansaren i magasinet rör sig framåt mot altarfönstret och i takt med Manix del i första versen börjar hen dansa. Dansaren verkar osäker, dansen verkar oslipad och hon verkar testa olika versioner på samma danssteg. När Viktors del kommer match-cutas det över till studion där den andra dansaren gör sin version på dem stegen. Fram till första refrängen klipps det fram och tillbaka mellan miljöerna och dansarna blir om något lite bättre. Vid refrängen ligger större delen av sekvensen på dansaren i magasinet och koreografin är mer utvecklad. Andra versen följer samma struktur som den första med fortsatt klippning mellan miljöerna. Dansarna verkar mer självsäkra i dansstegen och vi klipper som om dem dansar mot varann. I andra refrängen är vi endast kvar i studion. Koreografin är densamma me...

Videon börjar med att etablera två miljöer med varsin dansare i siluett. Båda miljöerna är nedsläckta förutom i magasinet där altarfönstret är upplyst.

Dansaren i magasinet rör sig framåt mot altarfönstret och i takt med Manix del i första versen börjar hen dansa. Dansaren verkar osäker, dansen verkar oslipad och hon verkar testa olika versioner på samma danssteg. När Viktors del kommer match-cutas det över till studion där den andra dansaren gör sin version på dem stegen. Fram till första refrängen klipps det fram och tillbaka mellan miljöerna och dansarna blir om något lite bättre. Vid refrängen ligger större delen av sekvensen på dansaren i magasinet och koreografin är mer utvecklad.

Andra versen följer samma struktur som den första med fortsatt klippning mellan miljöerna. Dansarna verkar mer självsäkra i dansstegen och vi klipper som om dem dansar mot varann.

I andra refrängen är vi endast kvar i studion. Koreografin är densamma men vi följer nu den andra dansaren. Mot slutet av refrängen klipper vi mellan de två dansarna och utsnitten blir mer intima. Vi match-cutar mer och använder oss av tätare utsnitt. Dansarna är nu i synk och dansarna tycks avsluta varandras rörelser. Men dansarna befinner sig fortfarande på två olika miljöer.

Tills bryggan introduceras i låten. Vi ser på personen i studion att ett varmt ljus speglas i ögonen. Vi klipper över till Magasinet där ljuset i hela salen tonas upp och båda dansarna står nu tillsammans.

Från sista refrängen till slutet dansar personerna tillsammans på ett lågmält sätt.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01769

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare