Lucas Mass
hamartia

Synopsis

Berättelsen börjar med en man ute på ett blodigt uppdrag i en farlig biljakt på natten. Han låser in en kropp i en bur i källaren av hans lägenhet. Några timmar senare väcks han av sin ringklocka och påbörjar morgon rutinen. Tvångsmässigt kollar han varenda detalj av sig själv för att vara säker på att det inte är något fel. Han får fram ett leende och beger sig ut i världen. Under ett jobbmöte har han problem att märkas av sina medarbetare. Han får inte ut ett enda ord och kunde lika gärna inte vara där. Han tänker tillbaka på det han gjorde natten innan och om något gick fel. Han återvänder till buren och får reda på att personen som var inlåst har på något sätt brutit sig ur och tagit sig därifrån. Mannen får panik och kollar efter vart personen kan ha tagit vägen. Mannen kör omkring i staden letandes efter personen. Plötsligt så upptäcker han en person som kan vara rätt. Han parkerar framför den personens bil och sitter fullt fokuserad....

Berättelsen börjar med en man ute på ett blodigt uppdrag i en farlig biljakt på natten. Han låser in en kropp i en bur i källaren av hans lägenhet. Några timmar senare väcks han av sin ringklocka och påbörjar morgon rutinen. Tvångsmässigt kollar han varenda detalj av sig själv för att vara säker på att det inte är något fel. Han får fram ett leende och beger sig ut i världen.

Under ett jobbmöte har han problem att märkas av sina medarbetare. Han får inte ut ett enda ord och kunde lika gärna inte vara där. Han tänker tillbaka på det han gjorde natten innan och om något gick fel.

Han återvänder till buren och får reda på att personen som var inlåst har på något sätt brutit sig ur och tagit sig därifrån. Mannen får panik och kollar efter vart personen kan ha tagit vägen.

Mannen kör omkring i staden letandes efter personen. Plötsligt så upptäcker han en person som kan vara rätt. Han parkerar framför den personens bil och sitter fullt fokuserad. Personen är skymd bakom en öppen baklucka. När bakluckan stängs så avslöjas det är rätt person, och den personen mannen är ute efter ser exakt ut som sig själv. Personen kör hastigt iväg och mannen följer efter. En kort biljakt leder till att de har sina vapen riktade mot varandra och skjuter.

Vi finner mannen återigen i sin bil. Han försöker att lugna ner sig, kollar sig själv återigen i spegeln. Han bestämmer att det ser bra ut och går in i lägenheten. Han kollar buren i källaren som nu är låst. När han är på väg in i sin egen lägenhet så snubblar han och ramlar på golvet framför en annan person. Mannen blir förskräckt och gömmer sig fort inne i hans lägenhet.

Tvångsmässigt så städar han upp sin lägenhet. Ser till att allting är vinkelrätt. Han ser sig själv i spegeln och en väldigt bristfällig person tittar tillbaka. Han placerar sina fingrar på spegeln. Plötsligt så tar spegelbilden tag i hans hand och drar honom in i spegeln! De två personerna kraschar på golvet och en kamp mellan dem börjar. De kastar saker mot varandra, kämpar över ett vapen och slår varandra blodiga. Plötsligt så lyckas ena skjuta den andra. Han lutar sig tillbaka mot väggen, täckt i blod. Han ser sig själv i en nu sprucken spegel. Plötsligt ringer alarm klockan, det är dags att gå till jobbet. Han börjar skratta för sig själv.

Ett jobbmöte håller på, men nu är det en tom stol där mannen en gång satt. Medarbetarna fortsätter att prata på utan någon som helst tanke på att det en gång satt någon där. Plötsligt så öppnas dörren och hela rummet lämnas i full tystnad när de reagerar.

Läs hela synopsis Dölj hela synopsis

Bilder & Filmer

Projektinfo

#PR-01748

Projektmedlemmar

Medverkande

Handläggare